Google TV: televízió és internet egyben

Milkovits Gábor, 2010. május 21. 09:49

A Google I/O fejlesztői konferencián a keresőcég bemutatta legújabb projektjét, a Google TV-t, amelynek segítségével a jövőben tetszés szerint használhatjuk tv-készülékeinket internetezésre és a hagyományos műsorok nézésére.

Hasonlóval többen is próbálkoztak már, például az Apple, azonban a feladat a vártnál nehezebbnek bizonyult, ezért a termékek nem hozták meg a várt sikert. Annyi bizonyos, hogy a Google-nak is nehéz dolga lesz a kétféle virtuális világ egyesítésével, ám Salahuddin Choudhary termékmenedzser szerint a Google TV a cég keresőtechnológiáját felhasználva képes lesz megbirkózni a feladattal. A fejlesztésben a vállalat a Sony-val és a Logitech-el működött együtt: előbbi a kompatibilis tv-készülékeket, míg utóbbi a Google szoftverét futtató beltéri egységeket fogja gyártani és szállítani.

Choudhary szerint a Google TV lényege az, hogy a felhasználó egységes platformról érheti el az őt érdeklő tartalmakat és információkat, függetlenül attól, hogy azok amúgy a televíziós műsorokban vagy az interneten találhatók. Ha például a keresőbe beírjuk egy televíziós műsor címét, a Google TV egyaránt megadja az adott műsor hozzáférhetőségét a tv-csatornákon, a korábbi műsorok YouTube-címeit, illetve a hozzá tartozó internetes letöltési linkeket is. A lehetőségek végtelenek, hiszen a kereséskor egyúttal háttér-információkat is találhatunk az adott tartalmakról a világhálón. A termékmenedzser szerint a megoldás segítségével képnézőként, játékkonzolként és zenelejátszóként is használhatjuk majd tévénket. A Google TV-vel kompatibilis tévék és beltéri egységek várhatóan az ősszel jelennek meg az amerikai üzletekben. A terméket bemutató rajzfilmes videó a http://www.youtube.com/watch?v=diTpeYoqAhc&feature címen nézhető meg.
 

Kulcsszavak: Google TV internet televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09