Együtt: EMC-Vmware-Cisco, avagy egy új adatközponti modell ígérete

Kovács Attila, 2010. május 27. 07:11

Május 26-án Budapesten, az EMC hagyományteremtő kötetlen sajtóebédjén Eoghan O’Donoghue, a vállalat írországi telephelyéről érkezett Information Infrastructure Consultant szakembere tartott előadást a felhő-számítástechnikáról, a VCE (Virtual Computing Environment) környezetről, illetve az EMC által követett stratégiai irányokról. Az ír szakember, miközben bemutatta az IT iparág jelenét és jövőjét az EMC szemszögéből, a hangsúlyt az informatikát forradalmasító “felhő” (cloud-computing) számítástechnikára tette.

A sajtóesemény konklúzióját így prezentálta O'Donoghue: az EMC, a Vmware-rel és a Cisco-val karöltve olyan modell alkalmazását javasolja az ügyfelek számára, amelyben a stratégia a tároló rendszer, a virtualizációs és szerver környezet, valamint a kiszolgáló hálózati infrastruktúrák, hatékony, optimálisrendszer beszerzését, illetve kialakítását és üzemeltetését teszi lehetővé. Az EMC-Vmware-Cisco "hármas"így együttesen egy effektív, optimalizált és olcsóbban fenntartható megoldás szállítását tűziki feladatául. Minderre garancia a "hármak" által létrehozott Virtualized Computing Environment (VCE) kooperáció, melynek során a maguk területén piacvezető 3 cég közös technológiai fejlesztéseken és szolgáltatásokon keresztül segítik az ügyfeleket az ún. "saját felhő" alapú informatikai rendszerek megvalósításában.

A sajtórendezvényen Godányi Géza, az EMC megoldások csapatának vezetője is részt vett. Ő többek között röviden a következőket nyilatkozta a Prim Online-nak: "Az EMC meg van győződve arról, hogy az informatikai szolgáltatások mindenképpen a jövőben on-demand (igény szerinti) módon és konzisztensen állnak rendelkezésre. Az EMC jelenleg olyan megoldásokat fejleszt, amelyek lehetővé teszik a felhő számítástechnika zálogát jelentő szabványos, automatizált informatikai közmű kiépítését."

Megfigyelhető trend az adatközpontok a "saját felhő" modell felé való elmozdulásáról, amelyben az IT mint (akár külső, akár belső, akár pedig a kettő kombinációjaként kialakuló) szolgáltatás jelenik meg a cégek életében. Újdonságnak számítanak a Vbock infrastruktúra csomagok, amelyek előre tesztelt és validált IT infrastruktúra építőkövek, előre meghatározott teljesítménnyel, kapacitással és rendelkezésre állási SLA-val bírnak. A Vblock ígérete: az ügyfelek privát felhő modellje felé való váltása, új megközelítés az IT infrastruktúrában. 

Kulcsszavak: EMC VMware Cisco adatközpont

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09