Új Fujitsu PRIMERGY szerverek akár 40 százalékkal nagyobb teljesítménnyel

Kovács Attila, 2010. június 3. 13:02

A Fujitsu új generációs PRIMERGY szervercsaládja az Intel Xeon 5500 processzorcsaláddal üzemelő szerverekhez képest akár 40 százalékos, az egymagos Intel szerverekhez képest pedig 15-szörös teljesítménynövekedést érhet el. Utóbbi esetében az üzemelési költségek 90 százalékos csökkenése mellett. A rendszerek energiahatékony hardverrel, praktikus szolgáltatásokkal és megoldásokkal támogatják az átfogó virtualizációs projektek megvalósítását. A PRIMERGY TX300 S6 toronyszerverből, PRIMERGY RX200 S6 és RX300 S6 rack-szerverekből, valamint PRIMERGY BX920 S2 és BX922 S2 pengeszerverekből álló termékcsalád a piac első 32 nanométeres processzorait, az új (Westmere kódnevű) Intel Xeon 5600 processzorsorozat tagjait tartalmazza.

A PRIMERGY x86-os szerverek rendkívül sikeresek a magyar felhasználók körében. Míg az x86-32/64 kategóriájú szerverek hazai piaca 2010 első negyedévében összességében 26,4 százalékkal3 bővült a megelőző év azonos időszakához képest, a Fujitsu értékesítése több mint 300 százalékkal3 növekedett. A Fujitsu Technology Solutions Kft. piaci részesedése az első negyedév végén meghaladta a 10 százalékot3. A már Magyarországon is elérhető PRIMERGY S6-os sorozattól a Fujitsu Technology Solutions Kft. szerverpiaci szerepének további jelentős növekedését várja.

A kétfoglalatos, x86-os PRIMERGY szerverek új generációja ismét jelentős fejlesztéseket vezet be a torony és rack modellektől az adatközpontos pengékig a teljes termékcsaládban. Ezek tovább fokozzák a kimeneti teljesítményt és csökkentik az áramfogyasztást. A Fujitsu optimalizált hardvereit, szolgáltatásait és megoldásait az Intel Xeon 5600 processzorsorozat kimagasló feldolgozási teljesítményével ötvözte. A kis fogyasztáshoz a Fujitsu Cool-safe technológiája és a ServerView továbbfejlesztett fogyasztásszabályozási képességei is hozzájárulnak. Az új PRIMERGY szerverekkel több feladatot lehet elvégezni kevesebb erőforrással.

A teljesítmény átütő növelése és a költségek csökkentése érdekében a Fujitsu számos új megoldást alkalmaz az S6-os sorozatú szervereinél. Ilyen például az FCOE (Fibre Channel over Ethernet), amely segítségével kihasználható a 10Gbit/s-ig növelt Ethernet teljesítménye, ezzel támogatva a tárolók és hálózati I/O konszolidálását és csökkenti a szerverekben használt adapterek, a kábelek és a switch portok számát, valamint az adatközpont áramellátásának és hűtésének költségeit.

Hasonló célokat szolgál a 6 Gb/s SAS (SAS 2.0) alkalmazása, amely az első generációs SAS-eszközökhöz képest gyorsabb adatelérést biztosít a korábbi átviteli sebesség megduplázásával, valamint több és gyorsabb HDD csatlakoztatását teszi lehetővé egy vezérlőhöz. A megoldást visszamenőleges kompatibilitást biztosít a meglévő 1,5 Gb/s vagy 3 Gb/s sebességű SAS/ SATA rendszerekkel, hatékonyabban hasznosítja a meglévő sávszélességet a SAS 1.0-hoz képest és sávszélesség-energiafogyasztás aránya is meghaladja azt.

Az új szervergenerációban alkalmazott Solid State Disk (SSD) technológia segítségével a meglévő kontrollereket használva a forgó alkatrész nélküli diszkek a nagyobb megbízhatóság mellett jelentős sebességnövekedést biztosítanak.

A PRIMERGY családra jellemző méhsejt szerkezetű előlap akár 40 százalékkal javítja a szellőzés áteresztő kapacitását, a levegőt pedig „Cool-safe” légcsatornák terelik oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. A nagyobb méretű ventillátorok eredményesebben és halkabban hűtik a CPU-kat és a memóriát. A ServerView elnevezésű rendszerfelügyelet szabályozza a fogyasztást az aktív teljesítmény és a költség szabályozásához.

A PRIMERGY család új generációjának egy modelljét tesztelték az IDS Scheer, az üzleti folyamatellenőrzés globális piacvezető vállalatának magyarországi szakemberei. Az IDS Scheer az RX300 S5-ös és az új RX300 S6-os szervereken SAP ERP 6.0 és MS Windows Server 2008 64 bit alkalmazási környezetben négy különböző feladat – adatbázis import, mandant másolás, mandant törlés és adatbázis ellenőrzés- során mérte az átfutási időt és a kapcsolódó energiafogyasztást. A tesztek mind a négy művelet során egyértelműen az S6-os szerver nagyobb sebességét és kisebb fogyasztását bizonyították. Az átlagos futás idő 17%-kal volt nagyobb a korábbi generáció azonos gépéhez képest, míg az átlagos energia-megtakarítás 7%-kos volt az S5—el összevetve.

Valamennyi új generációs PRIMERGY szerver az elérhető legmagasabb kategóriájú, háromcsillagos Green IT besorolást kapta. A Fujitsu saját Green IT címkéje szigorúbb a jelenlegi iparági szabványoknál és az Energy Star követelményeit is magában foglalja.
 

Kulcsszavak: Fujitsu szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50