HP Deskjet 2050: környezetkímélő apróság

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 21. 10:02

Az All-in-One Deskjet 2050 az első nyomtató az új nyomtatási rendszerre épülő Deskjet sorozatban, amely támogatja a HP 301 tintapatronokat, lézerminőségű szöveget és éles színes képeket nyomtat a költségérzékeny vásárlók számára is elfogadható áron.

Az új nyomtató könnyen üzembe állítható. Továbbfejlesztett, gyorsan telepíthető szoftvere kevesebb helyet foglal a merevlemezen. Kompakt, kis fogyasztású nyomtatómotorral működik.. Új tervezésű nyomtatófeje és egyenes papírtovábbítást támogató papírtálcája kimondottan az új nyomtatási rendszerhez készült. Az új Deskjet nyomtatókat HP 301 fekete és háromszínű normál tintapatronokkal szállítják.

Normál és nagy kapacitású HP 301 tintapatronok

A HP 301 tintapatronok fekete és háromszínű változatban, normál és nagy kapacitású kiszerelésben kaphatók. A normál patron az eredeti HP kellékanyagoknál megszokott minőséget, megbízhatóságot és precizitást nyújtja. A többet nyomtató felhasználóknak készült, nagy kapacitású HP 301XL fekete patron 2,5-szer több nyomatot állít elő, mint normál társa, míg a HP 301XL háromszínű patron kapacitása kétszerese a normál patronénak.(5) Mind a normál, mind pedig a nagy kapacitású változat többet nyomtat kisebb költséggel, mint a korábbi Deskjet tintapatronok.

„A HP tisztában van vele, hogy a válság miatt költségtudatosabbak az ügyfelek" – mutatott rá David Joseph Ryan, a HP IPG tintasugaras és webes megoldásokért felelős alelnöke. „A HP 301 tintapatronok a költségtakarékos és a környezetterhelést mérséklő, komplex nyomtatási rendszer részei. A HP áttervezte Deskjet nyomtatóit az új patronok támogatására, így ügyfelei nagyobb választási szabadságot élvezhetnek anélkül, hogy a minőség terén kompromisszumot kellene kötniük."

Környezetkímélő működés

A HP All-in-One Deskjet 2050 és a HP 301Deskjet tintapatronok fejlesztésekor környezettudatosságra törekedtek. Ez a modell feleannyi energiát használ nyomtatás közben, mint elődje, és ENERGY STAR tanúsítással is rendelkezik. A nyomtatót újrahasznosítható táskában szállítják, ami kicsomagolás után bevásárlótáskaként is kiválóan használható. A táskának köszönhetően az eszközt könnyebben ki lehet emelni a dobozból. A csomagolás 99 százalékban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható anyagokból készült. A HP 301 tintapatron 70 százalékban a HP újrahasznosított tintapatronjaiból és más újrahasznosított anyagokból (pl. ásványvizes műanyagpalackok) készült a HP „zárt láncú" újrahasznosítási eljárása keretében. A használt patronok maguk is egyszerűen és kényelmesen újrahasznosíthatók a HP Planet Partners ingyenes kellékanyag-visszavételi programban, amelynek célja, hogy minél kevesebb eredeti HP kellékanyag végezze a szeméttelepen. A HP 301 tintapatron csomagolása 100 százalékban újrahasznosítható vagy újrafelhasználható anyagokból készült. A HP 301 patron környezeti előnyei a csomagoláson elhelyezett HP Eco Highlights címkén is olvashatók, ami megkönnyíti a vásárlók számára a tudatos választást.

Ár és piaci bevezetés

A HP All-in-One Deskjet 2050 és a normál/nagy kapacitású HP 301 tintapatronok 2010. június során jelennek meg a kiskereskedelmi és online üzletekben, a katalógusokban és a HP.com webhelyen. Ajánlott végfelhasználói árak:
·   
·    HP All-in-One Deskjet 2050 (CH350B) – 12.990 Ft
·    HP 301 fekete tintapatron (CH561EE) – 3.590 Ft (190 oldal kapacitás)
·    HP 301 háromszínű tintapatron (CH562EE) – 4.390 Ft (165 oldal kapacitás)
·    HP 301XL fekete tintapatron (CH563EE) – 7.190 Ft (480 oldal)
·    HP 301XL háromszínű tintapatron (CH564EE) – 7.190 Ft (330 oldal)
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09