Minden harmadik keresőszó fertőzött weboldalra mutat - ingyenes Norton Facebook-alkalmazás

forrás Prim Online, 2010. július 29. 17:03

A Norton nyilvánosságra hozta legfrissebb felmérését, mely során a keresőoptimalizálás (SEO) vírusveszélyeit vizsgálta. A felmérésből kiderül, hogy minden harmadik keresőszó károkozót tartalmazó fertőzött weboldalra mutat, óriási kockázatnak kitéve ezzel a személyes adatainkat.

A kutatás során 2010 februárja és májusa között, három hónapon keresztül figyelték meg a 300 leggyakrabban használt keresőszót és analizálták a top 30,000 találatot. A témák igen széles skálán mozogtak, kezdve a sporteseményektől a dalszövegeken át egészen a kék hírekig. A három hónap alatt többször előfordult olyan nap, amikor a top 300 kifejezésből 250 olyan oldalakra mutatott, amelyek több, mint 10 százaléka fertőzött weboldalra irányított. A “tropical dreams sweepstakes” és a “red hot laugh riot” kifejezések esetében például 100 találatból 99 valamilyen vírussal fertőzött weboldalra mutatott.

A keresőoptimalizálás során felmerűlő veszélyeztetettségek kivédésére a Norton egy ingyen letölthető megoldással reagált. A Norton Safe Web Lite időben azonosítja  a kockázatos weboldalakat, még mielőtt a felhasználó rákattinthatna a keresési eredmények között. A telepítés után a Norton programja mind az Internet Explorert (6.0 vagy magasabb verzió), mind a Mozilla Firefoxot (3.0 vagy magasabb verzió) támogatja. A veszélyt jelentő linkek azonosítása rendkívül fontos, hiszen a Norton Safe Web által azonosított weboldalak közel 60 százaléka olyan veszélyeket tartalmazott, amelyek anélkül fertőzik meg az asztali számítógépeket, hogy letöltenénk vagy telepítenénk az adott fájlt.

“Legyünk nagyon óvatosak, különösen ha valamilyen éppen aktuális téma után kutatunk az interneten. A kiberbűnözők ugyanis soha nem riadnak vissza. Mindig újabb és újabb lehetőségeket keresnek és bizony végzetes következményekkel járhat, ha egyszer megszerezték személyes adatainkat” – figyelmeztet Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.

A Norton Safe Web egy ingyenesen elérhető Facebook alkalmazással is bővült, amely a károkozó linkeket azonosítja a felhasználó hírei között. Az alkalmazás elérhető itt.

 

Kulcsszavak: Facebook security Norton

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09