Tovább bővül a UPC kábeles HDTV műsorkínálata

forrás Prim Online, 2010. augusztus 19. 13:57

További nagyfelbontású, sport és ismeretterjesztő HD-csatornákkal bővül a UPC Magyarország digitális kábeltelevíziós kínálata. A hazai Spektrum TV megújult adásának tesztjelleggel továbbított HD-változata már mostantól elérhető az előfizetők számára. A választékot ismét gazdagító ESPN America sportcsatorna pedig hamarosan a megújuló, immár az NFL-bajnokságot is tartalmazó HD-változatban is látható lesz. A UPC kábelhálózatán elérhető HD-adások száma így összesen már kilencre emelkedik. Újdonság, hogy mostantól már a kisebbik, digitális bronze csomaghoz is választható HD-adásokat tartalmazó opció, így akár hatezer forintért is nézhetővé válnak a legkorszerűbb, valósághű képet nyújtó műsorok.

Az új típusú, nagyfelbontású, nagyképernyős HD és HD-ready tévékészülékek terjedésével párhuzamosan a hazánkban elérhető HD tévéadások száma is fokozatosan egyre növekszik. A UPC Magyarország két évvel ezelőtt az elsők között indította el kábelhálózatán a nagyfelbontású televíziózást, eredetileg három HD-csatornát kínálva. Mára ez a különleges kínálat csaknem a háromszorosára bővült: az Eurosport és a National Geographic HD után a közszolgálati m1 és m2 mellett az ATV nagyfelbontású adása, illetve a filmcsomagok előfizetői számára az HBO HD és a Filmbox HD is elérhető. A mozifilmek mellett elsősorban a természetfilm és sportműsorok igazán látványos nagyfelbontású változatai nyújtanak újszerű, kiemelkedő nézői élményt, ezért a UPC ezekkel a tartalmakkal bővíti tovább HD-kínálatát.

Megújult Spektrum HD-ban
Mostantól már a legújabb hazai nagyfelbontású műsor, a Spektrum HD adása is a kínálat részét képezi, amely a HD-lehetőségre előfizető minden ügyfélnek automatikusan, többletdíj nélkül a rendelkezésére áll.

Az immár 15 éves magyar ismeretterjesztő csatorna ezzel párhuzamosan megújult, frissebb, modernebb arculatot kapott és tartalmában is átalakult. A mostantól szélesvásznú 16:9-es képaránnyal sugárzott adásban olyan vadonatúj műsorok is láthatóak, mint a Kozmikus kilátások, a Leplezetlen jövő, A Föld legforróbb pontja, melyek olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mi lesz az emberiség sorsa, mi történik a Földdel és milyen meglepetéseket tartogat még számunkra a 21. század. A világegyetem és az emberiség múltjának, jelenének és jövőjének eddig feltáratlan titkaival foglalkozik a hétköznaponként este fél 10-kor jelentkező UniverZoom.

Amerikai sportok nagy felbontásban

Az amerikai futball, a baseball és más amerikai sportokat kedvelő előfizetők kérését figyelembe véve a UPC ismét elérhetővé tette az ESPN America műsorát digitális kábeltelevíziós szolgáltatásában.  A csatorna egyelőre még normál (SD) képfelbontással érhető el, mivel jelenleg csak ez a változat tartalmazza a széles körben kedvelt NFL bajnokságot. Hamarosan azonban már az ESPN America is HD minőségben, az NFL-t is magába foglaló tartalommal lesz elérhető.

HD-opció és DVR már a kisebb csomaghoz is
Az ESPN America HD-val összesen már kilencre emelkedik a UPC kábelhálózatán elérhető nagyfelbontású tévéadások száma. Ezek a korszerű programok mától már a kisebbik (bronze) digitális tévés csomaghoz is megrendelhetők, nem csupán a nagyobbik (gold) csomag előfizetői számára érhetőek el. Jelenleg így már 6.000 forintos havidíjjal is hozzáférhetők a HD-adások, 43 más digitális tévéműsor mellett. A HD-lehetőséget választóknak a UPC beépített digitális videorögzítővel is ellátott médiabox vevőkészüléket biztosít, így a magas minőség mellett egyben a sugárzott műsorok megállítása, visszatekerése vagy rögzítése is lehetővé válik számukra.
 

Kulcsszavak: HDTV műsorszórás UPC-hu

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

A csoportos beszélgetéseket összegzi a Rakuten Viber új, MI-alapú funkciója

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális piacvezetője az OpenAI technológiáját felhasználva elindított egy mesterséges intelligenciával vezérelt beszélgetés összegző funkciót. A szolgáltatás a csoportos csevegések olvasatlan üzeneteinél hasznosítható. A több millió felhasználó igényeinek megfelelően kifejlesztett funkció zökkenőmentes és gyors megoldást kínál arra, hogy a csevegésben lévő akár 100 olvasatlan üzenetből a lényeges információkat egy tömör összefoglalóba sűrítse.

2024. április 10. 21:07

Mesterséges intelligenciával beszélgetve tökéletesíthetjük a kiejtésünket

Teljesen megújult a magyar fejlesztésű nyelvtanuló alkalmazás, a Xeropan. Az app már eddig is meghódította a világot, hiszen eddig összesen több mint kétmillióan használták a földkerekség minden táján – az új, 5.0-ás verzió pedig valószínűleg tovább növeli a regisztrálók számát. Új, komoly szakmai háttérrel összeállított, lineárisan felépülő tananyaggal segíti a nyelvtanulást, miközben kiejtésünket fejleszti és mesterséges intelligenciával a beszédkészségünket is gyakoroltatja.

2024. április 8. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09