Három új Canon kompakt gyenge fényviszonyokra és videózásra

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 20. 10:15

A Canon PowerShot SX130 IS megfizethető ultrazoom, kézi beállítási lehetőségekkel, az IXUS 1000 HS rendkívül vékony utazózoom Full HD videóval és gyors sorozatfelvétellel, a PowerShot S95 pedig HDR képkészítéssel és HD videózással érkező felső kategóriás kompakt fényképezőgép.

PowerShot SX130 IS

A PowerShot SX130 IS fényképezőgép12,1 megapixeles felbontása és a 12-szeres zoom rendkívül hatékony. Remek állóképek és HD videók készítése lehetséges az Smart Auto funkcióval és az Egyszerű módokkal, vagy kreatív használat teljesen manuális vezérléssel. A fényképezőgéppel 720p HD videó is rögzíthető sztereo hanggal. A modell támogatja az új SDXC memóriakártyákat, ezáltal akár 2 TB videót és teljes felbontású állóképet tárolhat. A Szervo AF és AE mozgó tárgy követése esetén észleli a mozgó tárgyakat, és automatikusan beállítja a fókuszt és az expozíciót. Számos kreatív funkciót is biztosít a felhasználók számára, melyek segítségével további utómunkálatok nélkül javíthatják az elkészült fényképeket. A miniatűr effektus videók, és állóképek rögzítése esetén egy eltolható tengelyű objektív effektusait utánozza, amellyel makettszerű külsőt kölcsönöz a témának. A halszem effektus a hal szemének torzító hatását utánozva nyújt új látószöget a portrékhoz és a tájképekhez. A szuperélénk mód növeli a színtelítettséget, a poszter effektus pedig retro hangulatot kölcsönöz a képeknek.

·    12-szeres, nagy-látószögű (28 mm) objektív IS funkcióval
·    12,1 MP CCD
·    Az integrált Smart Auto technológia és az Egyszerű mód 28 féle környezetet érzékel
·    7,5 cm (3,0") LCD kijelző
·    HD videók
·    Intelligens zár kacsintásra induló önkioldóval
·    Felvételi módok, például videó miniatűr effektussal
·    Tippek és javaslatok
·    Teljes kézi vezérlés
·    i-Contrast

IXUS 1000 HS
A lehetőségek körét 10-szeres optikai zoommal bővítő IXUS 1000 HS elegáns, kompakt fém házzal rendelkezik. A HS rendszer képminőségével, a Full HD videókkal és a nagy sebességű képkészítéssel bír. Az integrált HS rendszer a nagysebességű, folyamatos mozgások rögzítését is lehetővé teszi, amíg a felhasználó fel nem engedi a kioldó gombot vagy meg nem telik a memóriakártya. Az IXUS 1000 HS teljes, 10,0 megapixel felbontás esetén akár másodpercenként 3,7 felvétel sebességű folyamatos felvételkészítést kínál, nagy- sebességű sorozatfelvétel módban, 2,5 megapixel felbontás esetén pedig 8,8 felvétel elkészítését teszi lehetővé. A rendkívül gyors tempójú jelenetek a Szuperlassú videó mód segítségével is felvehetők, mely 240 képkockát rögzít másodpercenként (fps), majd a témát látványosan bemutatva 30 fps sebességgel játssza le azokat. A Full HD minőségű filmeket a fényképezőgép másodpercenként 24 kép sebességgel rögzíti. A 7,5 cm (3,0”) PureColor II G LCD kijelző edzett üveg előlapja magas kontrasztot és széles látószöget kínál a nagyobb csoportok vagy témák különleges szögekből való fényképezéséhez is. A 16:9 arányú, széles kijelző továbbá lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy teljes képernyőn kezeljenek és játsszanak le Full HD minőségű videókat, a képek tetején és alján megjelenő fekete sávok nélkül.

·    10-szeres optikai zoom, optikai képstabilizátor
·    HS rendszer 10,0 megapixeles CMOS érzékelővel
·    Full HD minőségű videók
·    Dinamikus képstabilizátor
·    7,6 cm (3,0”) képátlójú PureColor II G LCD kijelző
·    Szuperlassú videó
·    Integrált Smart Auto technológia és Intelligens vakuexpozíció
·    Felvételkészítési módok
·    Legjobb kép kiválasztása
·    Kacsintásra induló önkioldó

PowerShot S95
A HS rendszer és az f/2 objektív gyenge fényviszonyok közt is jól használhatóvá teszi a 10,0 MP-es PowerShot S95 fényképezőgépet. HD videók, RAW funkció és egyedi objektívvezérlő gyűrű a manuális vezérléshez együtt igazi zsebméretű gépet kínál komolyabb fotósoknak. A PowerShot S95 váza mindössze 29,5 mm vastag1, továbbfejlesztett többfunkciós tárcsával rendelkezik, valamint a jobb fogás és a csúszásgátlás érdekében az EOS 7D modelleken található külső borítás fedi. A felhasználók az Auto ISO módban saját paramétereiket is megadhatják, valamint a felvétel során használni kívánt maximális ISO érzékenységet is korlátozhatják. Gyenge fény üzemmódban a fényképezőgéppel ISO 320 és ISO 12800 közötti ISO értéktartomány érhető el és 2,5 megapixel felbontású képek rögzíthetők. A vásárlók visszajelzései alapján a többfunkciós tárcsa kezelése szintén megváltozott. A hangsúlyosabb „kattanó” mechanizmusnak köszönhetően megakadályozható a beállítások véletlen módosítása.

·    HS rendszer és f/2 objektív
·    Nagyérzékenységű, 10,0 megapixeles CCD érzékelő
·    28 mm-es nagy-látószögű, 3,8-szoros zoomobjektív Hibrid IS funkcióval
·    Objektívvezérlő gyűrű, teljesen manuális működés és RAW
·    7,5 cm-es (3,0”) PureColor II G LCD
·    HD videók, HDMI
·    Nagy dinamikatartományú mód
·    Smart Auto
·    Több szemszögű felvételkészítés
·    Opcionális vízálló tok
 

Kulcsszavak: kamera Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05