Két új Canon telekonverter beépített processzorral

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 31. 09:05

A Canon L-sorozatú objektívjei után két szintén profi minőségű, félezer dolláros telekonvertert is bejelentett, EF 1.4x III és EF 2x III néven. A meglevő teleobjektívünk erejét jelentősen megnövelő extenderek saját mikroprocesszorral és szóródáscsökkentő lencsetaggal rendelkeznek a gyorsabb működés és a színhibák kiküszöbölése érdekében.

Az Extender EF 1.4x III és Extender EF 2x III a fotóriporterek, természet-, és sportfotográfusok számára készült, mivel a fókusztávolság 1,4-es, illetve 2-es tényezővel növelhető meg úgy, hogy a képminőség tökéletes marad. Az extenderek a lehető legjobb képminőség érdekében minden helyzetben védettek a környezeti hatásokkal szemben. A tervezők tökéletesítették az optikai jellemzőiket, illetve az objektív és a váz közötti adatkommunikációt.
Az új modelleknek köszönhetően a fényképészek állandó képminőséggel, nagyon távoli témákról is készíthetnek felvételeket akkor is, ha nem hordanak magukkal nehéz objektíveket. A megfelelő optikai jellemzők biztosítása érdekében az Extender EF 1.4x III esetében hét, míg az Extender EF 2x III-nál kilenc lencsét három csoportban helyeztek el. Az optikai elemeket a Canon „Super Spectra” bevonata védi, amely hatásosan csökkenti a szellemképet és a fényszórást, így utómunkát nem igénylő, jóminőségű felvételek készíthetők. A front, és leghátsó lencséket új fluor bevonat fedi, így a vízcseppek nyoma és az ujjlenyomatok sokkal könnyebben eltávolíthatók, mint a hagyományos bevonatok esetében.


Az új modellekbe beépített processzor elősegíti az objektív és a váz közötti jobb adatcserét, a szükséges fókuszálási, fénymérési és ID adat átadásáról gondoskodik. Az L-sorozatú objektívekkel együtt az Extender EF 1.4x III és Extender EF 2x III modelleknek elődjeikhez képest javult az AF pontossága. Az Extender EF 1.4x III és az Extender EF 2x III megjelenése eltér az előző generációtól, külsejük harmonizál az L-sorozattal. A csatlakoztató mechanizmus gondos elhelyezésének köszönhetően az extender felhelyezése könnyebb és gyorsabb. Így lecsökken az idő, amíg a fényképezőgép és az optika ki van téve a környezeti hatásoknak. Az extenderek a Canon professzionális termékeire jellemzően por és víz ellen védettek, szélsőséges felvételi környezetben is használhatók. A szállítás megkönnyítése érdekében a Extender EF 1.4x III (225 g) és az Extender EF 2x III (325 g) tartozéka az LP811 puha tok és az EII extender sapka.
 

Kulcsszavak: objektív Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09