Microsoft Office 2010 magyarul is

forrás Prim Online, 2010. szeptember 7. 11:35

A Microsoft hazai partnereinél és viszonteladóinál a mai naptól kezdve megvásárolhatók az MS Office 2010 otthoni és kisvállalati felhasználóknak szánt magyar nyelvű verziói. Az irodai szoftvercsomag három változatban kapható: az Otthoni és diákverzió (Home&Student) az egyéni felhasználók és a diákok számára ajánlott, az Otthoni és kisvállalati verziót (Home&Business) főként a kisvállalkozások munkatársainak, illetve azoknak szánták, akik ugyanazon a számítógépen dolgoznak kisvállalkozásukban, mint amellyel otthon, a Professional nevű csomag pedig az Office-család funkcióinak teljes körű kihasználására törekvő felhasználóknak kínál minden igényt kielégítő megoldást. A mennyiségi licencprogramokban részt vevő vállalkozások részére kifejlesztett verziók július közepe óta már elérhetőek magyar nyelven.

Az Office 2010 a hatékonyabb munka élményét kínálja a felhasználóknak a PC-n, mobiltelefonon és böngészőben. A megszokott alkalmazások továbbfejlesztett felhasználói felülettel és új lehetőségekkel bővülve szolgálják ki a számítógéppel dolgozók mindennapjait.
A magyar nyelvű irodai programcsomag dobozos változatának megjelenésével egyidőben a szaküzletek polcain megjelennek az előre telepített Office 2010 csomaggal megvásárolható asztali PC-k és noteszgépek is. Az előtelepített megoldás teljes értékű termékké történő aktiválásához a Microsoft bevezette a termékkulcs-kártya licenctípust. Ez telepítő DVD-t ugyan nem tartalmaz (mivel a szoftver a számítógépre feltöltve már elérhető), viszont benne van az aktiváláshoz szükséges termékkulcs.

Újdonságok

Az Office 2010 szolgáltatásai számos új lehetőséget kínálnak a felhasználóknak:

·    Kapcsolat és közös munka a Microsoft Word, Excel, a PowerPoint és a OneNote programokkal: a felhasználók egyidőben, egymással párhuzamosan szerkeszthetik ugyanazt a dokumentumot, kiküszöbölve így a korábban külön elvégzett összefésülést, összegyűjtést. Az Outlook új levélkezelési lehetőségei – mint pl. a párbeszéd nézet, vagy a gyorslépések – jelentősen felgyorsítják a levelek feldolgozását, időt takarítva meg ezzel a fontosabb feladatok javára. Az új Outlook Social Connector az egyes személyekkel közös előzményeket és a népszerű közösségi hálózatok értesítéseit (feedjeit) rögtön az Outlookba helyezi a levelek mellé.
·    Bárhol dolgozhat az Office Web alkalmazásaival (Office Web Apps): a Word, a PowerPoint, az Excel és a OneNote fájlok, böngészőn keresztül is elérhetők és szerkeszthetők. A Web Applications segítségével megnyitott dokumentumok megőrzik formátumukat, így ugyanolyan megjelenéssel találkozhatunk a különböző felületeken. A Windows Phone Marketplace-en keresztül az Office Mobile 2010 is elérhető, és ingyenesen letölthető a Windows Mobile 6.5 operációs rendszert használó, Office Mobile-lal rendelkező felhasználóknak. Az Office Mobile 2010 segítségével ugyanolyan könnyű az Office dokumentumok megnyitása és szerkesztése, mint az asztali PC-n. Segítségével úgy lehet dolgozni, hogy az Office dokumentumok böngészhetők, szerkeszthetők és feltölthetők a Microsoft SharePoint® 2010 oldalakra – akár a telefonba mentettük el, akár egy e-mailhez csatoltuk.
·    Új látvány-elemekkel fokozható a felhasználói élmény: a szöveges tartalom videóval, szerkesztett képekkel valamint a PowerPoint közvetítési lehetőségeivel bővíthető. Nem szükséges külső alkalmazás egy videó megvágásához, átszínezéséhez, vagy akár egy fénykép hátterének eltávolításához sem. A közvetítés funkció segítségével az interneten, vagy az intraneten keresztül közvetlenül a PowerPoint alkalmazásból biztonságosan közvetíthetjük a hallgatóság számára a bemutatónkat. A Microsoft Office Backstage funkciónak köszönhetően a dokumentum tulajdonságai és a vele kapcsolatos műveletek, mint pl. a nyomtatás egy látványos teljes-képernyős nézetben érhetők el. Az Excel értékgörbék szolgáltatása pedig az adatok és trendek megjelenítését oldotta meg még látványosabb módon.
·    A gyors döntésekhez elengedhetetlenül fontos az azonnali adat-hozzáférés, amellyel kihasználhatók az üzleti intelligencia kínálta lehetőségek. Így az Office alkalmazásokkal végeredményben a mindennapi munkában használt adatokból értékes, a helyes döntések előkészítéséhez szükséges információk válnak. Az Excel 2010 a szeletelők segítségével megkönnyíti a pivot táblák felhasználását, illetve a PowerPivot segítségével lehetővé teszi akár több százmillió soros adatbázisok elemzését is.
·    A OneNote 2010 mindegyik alkalmazáscsomag részévé vált: a népszerű jegyzetelő és személyes információgyűjtő alkalmazás most már minden Office csomagot vásárló felhasználó számára elérhető és így hatékonyabban tudja rendszerezni személye és üzleti információit.
·   
A Microsoft Office 2010-ről bővebben a http://www.office.com oldalon olvashat.

Kulcsszavak: Office office Microsoft

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09