Ötezer eurós fizetés és jutalék részmunkaidős otthoni munkáért

Vigyázat, spamkitörés!

forrás Prim Online, 2010. szeptember 24. 18:36

Veszedelmes kéretlen levelek hirtelen érkezett óriási áradata zúdult a magyar felhasználókra - jelentette a VirusBuster.

Ötezer eurós fizetés és jutalék részmunkaidős otthoni munkáért - ezt ígéri az alább idézett üzenet, amelyet az informatikai biztonság hazai specialistájának szakértői emeltek ki a hasonló levelek özönéből. Hihetetlennek hangzik? És ha mégis igaz? Mit veszíthetünk, ha válaszolunk?

"Nagyon is sokat - figyelmeztet Stange Szilárd, a VirusBuster technológiáért felelős termék­menedzsere. - Mert mi is a spammerek célja? Először is arról akarnak meggyőződni, léteznek-e az e-mail címek, amelyeket megszórtak. Ha válaszolunk, megerősítjük címünk helyességét, s az felkerül a számítógépes bűnözők validált címlistájára. Egy ilyen lista komoly értéket képvisel a feketepiacon, s a rajta lévő címzettek sok-sok kéretlen levélre számíthatnak."

A mostani spamkitörésben terjedő üzenetekben még egy, az előbbinél is veszedelmesebb csapda rejlik. "Régen ismert trükkhöz folyamodtak a szerzők: ígérjünk sok pénzt kevés munkáért és kérjünk önéletrajzot a pályázóktól. Aki gyanútlanul elküldi a CV-jét, annak az adataival aztán sokféleképpen élhetnek vissza a bűnözők" - magyarázza a szakértő.

Kemény dió ez a levéláradat a spamszűrőknek is. Az angol nyelvű szöveg ugyanis - bár néhány ponton nem igazán angolos - túlságosan hasonlít egy igazi állásajánlatra. Ha tehát egy szűrőt betanítanak arra, hogy az alábbi levelet ne engedje tovább, akkor könnyen lehet, hogy a címzetthez egy várva várt valódi munkalehetőségről szóló hír sem jut el. "Így az informatikai biztonsági szakembereknek kényes feladatot kell megoldaniuk" - mondja Stange Szilárd.

Alább olvashatják a spamkitörésből a VirusBusternél kifogott egyik minta szövegét. A levél tárgya "from luxury goods company" ("luxuscikkcégtől") volt. Aztán "Magdalena Venturának" nehogy írjanak!

  •  

Greetings.

Our Company is pleased to offer you a well-paid part-time vacancy for the position of Administrative Representative. You'll work at the convenience of your home, part-time. The Company is one of the leading building Companies and provide great circle of building services.

Candidates for the job should possess excellent organizational skills as well as the ability to efficiently multi-task. Ideal candidates have a strong focus on day-to-day operational excellence, and a personal style that builds trust, and inspires loyalty. The candidate should be motivated, proactive, be able to learn and adapt quickly.

Other duties of the Administrative Representative include, but are not limited to:

  • Incorporating effective priorities for the virtual office function
  • Administer day-to-day financial responsibilities for clients
  • Reporting online daily
  • Preparing brief summary reports, and weekly financial reports


Salary part-time: 5,000 euro/month, plus commission. Location: Europe Union

If you are interested, please reply to : <e-mail address> with your short resume.

Best regards,
HR department manager
Magdalena Ventura

Kulcsszavak: VirusBuster spam

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09