Brazília kiberháborúra készül

forrás Prim Online, 2010. szeptember 28. 17:22

Szakértők szerint az Irán elleni rejtélyes támadás, manapság már szinte a reguláris hadviselés része: aki nem készült fel eléggé hálózatainak védelmére, az könnyen rajtaveszthet. Brazília az ilyen csapások elkerülése érdekében külsős segítséget hívott: kiberhadviselési részlegét a Panda Security szakértői képzik a jövőben.

A brazil honvédelem hosszú távú kiberháborúra rendezkedett be: a Panda Security-vel kötött megállapodás alapján a vírusirtó cég szakértői képezik majd ki a Cyber-Warfare Communication Center (CCOMGEX) specialistáit, akik feladata az interneten keresztül érkező támadások visszaverése.


– A hadseregnek mintegy 60 ezer PC-je van szerte az országban – mondta Antonino dos Santos Guerra Neto dandártábornok az együttműködést bejelentő sajtótájékoztatón São Pauloban, 2010. szeptember 22-én. – Napi átlag 100 támadást kell visszavernünk; muszáj megvédenünk magunkat, minden eszközzel.

Habár elég futurisztikusan hangzik, tényként kell kezelni, hogy bőven benne járunk a kiberhadviselés korában, elég, ha csak az Irán elleni támadást vesszük alapul – kommentálta az együttműködést Sándor Zsolt a Panda Security magyarországi igazgatója. – Ezen a szinten már nem arról van szó, hogy néhány orosz spammer viagra-reklámokkal bombázza meg a gépeket, esetleg ellop néhány hitelkártya-számot. Egy országot gyakorlatilag térdre lehet kényszeríteni a számítógépes hálózatán keresztül; a brazil hadsereg gépeinek több mint felét most a nagyvállalatok számára kifejlesztett Panda Security for Enterprises fogja védeni. Egy 37 ezres hálózatnál, ahol ráadásul egy nemzet számára kulcsfontosságú adatokat, stratégiai információkat őriznek, már nagyon izmos védelem kell.

Kulcsszavak: hacker security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50