A HP kibővíti Converged Infrastructure portfólióját

Kovács Attila, 2010. október 11. 13:13

A HP új, a hálózati működést, biztonságot és skálázható informatikát támogató Converged Infrastructure megoldásai jelentősen javítják az üzleti oldalnak nyújtott alkalmazásszolgáltatások minőségét. Az új megoldások a HP integrált hálózati, szerver-, tároló- és szoftvererőforrásokat nyújtó Converged Infrastructure-re  épülnek. A Converged Infrastructure ideális alap az alkalmazásszolgáltatások nyújtásához, mivel optimalizált, nyílt, közös architektúrával rendelkezik és egységesen felügyelhető. Így az ügyfelek automatikusan, környezetük konkrét követelményei szerint hangolhatják infrastruktúrájukat.

Ésszerűbb alkalmazás-üzemeltetés a fiókirodákban

A fiókirodák általában korlátozott IT-személyzettel telepítik és védik az alkalmazásokat, üzemeltetik a technológiát és gondoskodnak a megbízható csatlakozásról. Amikor az alkalmazások nyújtása WAN-hálózaton keresztül történik, gyakori probléma a túl kicsi hálózati sávszélesség és a gyenge teljesítmény.

A HP új fiókirodai hálózati megoldása, a HP Branch Office Networking Solution  olyan „kulcsrakész” hardver-, szoftver-, alkalmazás-, és csatlakozás-csomag, amely megkönnyíti a távoli helyszínekre történő szolgáltatásnyújtást. A nyílt architektúrájú megoldás konszolidálja az irodai berendezéseket és szükségtelenné teszi a helyi támogatószemélyzet fenntartását. Az integrált partnertechnológiák között szerepel az Acme Packet megoldásra épülő Avaya Aura™ Session Border Controller, a Citrix Netscaler VPX, a Microsoft® Lync, a NetScout nGenius Integrated Agent for HP és a Riverbed Optimization System (RiOS).
Az ügyfelek most konvergálhatnak először ilyen egyszerűen többféle hálózati infrastruktúra-technológiát (LAN-t, WAN-t, egységes kommunikációt, VoIP-ot és a biztonsági megoldásokat) oly módon, hogy azokat a későbbiekben távolról is egységesen, egy felületről tudják üzemeltetni. Ez a lehetőség ésszerűsíti az alkalmazások nyújtását és fokozza a dolgozói hatékonyságot.
Az ügyfelek számára további előnyt jelent a HP hivatalos partnerei által nyújtott világszínvonalú „egykapus” értékesítés, szerviz, támogatás és felelősségvállalás.

A kritikus alkalmazások teljesítményének javítása, garantált hálózati integritás

A nem üzleti jellegű alkalmazások (pl. LinkedIn és YouTube) használata növeli a hálózati forgalmat, rontja az alkalmazásteljesítményt és a dolgozói produktivitást. Ezenkívül egyes alkalmazások külső szolgáltatásokat vagy kártékony tartalmat hordozó programokat tartalmazhatnak. A vállalatoknál általában nehéz a szervezet minden szintjén érvényesíteni az ilyen alkalmazások hozzáférésének és használatának szabályait.

Az új HP Application Digital Vaccine (AppDV)  szolgáltatás speciálisan kialakított szűrőket biztosít a HP TippingPoint behatolásmegelőző rendszernek , amelyekkel aztán egyszerűen szabályozható a nem üzleti jellegű alkalmazások hozzáférése és használata. A granuláris funkcionalitásnak köszönhetően az ügyfél teljes webhelyek vagy webhely-elemek (pl. a videóletöltés) elérését is letilthatja a biztonsági kockázat csökkentése és a hálózati teljesítmény szinten tartása érdekében.
Az alkalmazásfelügyelet folyamatának egyszerűsítésével a HP segít a szervezetnek megőrizni a hálózat integritását és biztosítani a kritikus vállalati alkalmazások és rendszerszolgáltatások folyamatos, egyenletes színvonalú elérését.

Az alkalmazásteljesítmény gyorsítása, a szolgáltatói hatékonyság növelése

Ha az alkalmazásszolgáltatások nyújtása „ipari” méretekben történik, a szolgáltatónak minden CPU-ra, millimásodpercre, wattra, forintra és négyzetméterre oda kell figyelnie, hogy versenyelőnyt tudjon elérni a piacon.

Az új HP ProLiant SL6500 Scalable System  egységes, moduláris architektúrája egy node-tól több ezerig node-ig skálázható, rendkívül energiahatékony és akár 1 teraflop teljesítmény elérését teszi lehetővé rack-egységenként. A szabványos platform testre szabható és az adott alkalmazás (pl. HPC, webszolgáltatások, számítási felhő, hosting) igényei szerint összehangolható a HP ProLiant SL390s G7  és HP ProLiant SL170s G6 szerverekkel.

A 4U magas rekesz vegyesen telepíthető számítási, tároló és grafikus gyorsító node-jaival a szolgáltató egy rendszerplatformon többféle alkalmazásszolgáltatást futtathat. Ha a cég növekszik, új node-ok csatlakoztatásával, egyszerűen újabb alkalmazásokat és szolgáltatásokat adhat hozzá a rendszerhez. Az egyes node-ok eltávolítása sem igényli a rendszer leállítását.

HP POD-Works

A HP azoknak a szolgáltatóknak dolgozta ki a világ első HP POD „összeszerelő”-megoldását, a HP POD-Works -t, akik gyorsan szeretnék bővíteni adatközpont-kapacitásukat. A HP POD 37 százalékkal energiahatékonyabb és 45 százalékkal olcsóbb a hagyományos adatközpontoknál. Az új POD-Works akár 88 százalékkal is csökkentheti az önálló IT-környezet telepítéséhez szükséges időt a hagyományos adatközpont-kiépítési folyamathoz képest.

Bővebben a fent ismertetett termékekről

Kulcsszavak: alkalmazásfejlesztés HP

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09