Hamarosan Windows Phone 7 rendszerű Samsung okostelefon a T-Mobile kínálatában

forrás Prim Online, 2010. október 11. 18:36

Az Európában és Ázsiában piacra kerülő Omnia 7 az első Samsung okostelefon, amely a Microsoft Windows Phone 7 operációs rendszerével van felszerelve.

A Windows Phone 7 filozófiája eltér egyéb okostelefonokétól: tervezésekor a felhasználók által legsűrűbben gyakorolt tevékenységeket vették elsősorban figyelembe. Ennek következtében nemcsak hogy nem vész el a keresett információ, hanem az mindig áttekinthető formában és módon jelenik meg. A Windows Phone 7 segítségével leegyszerűsödnek az olyan mindennapi feladatok, mint például az e-mailek ellenőrzése vagy a fényképek megosztása. A rendszer a felhasználók számára legfontosabb dolgokat, például a zenéket, fényképeket, játékokat, videókat vagy dokumentumokat egységes csoportokba, úgynevezett ’hub’-okba rendezi, így gyorsítva meg az ezekhez kapcsolódó tevékenységek, feladatok elvégzését.

A Windows Phone 7 egyesíti magában a Microsoft számos fejlesztését. Erre bizonyíték a minden korábbi mobilra írt irodai szoftvernél hatékonyabb Word for Mobile, Excel for Mobile és Powerpoint for Mobile, amelyek révén problémamentesen tekinthetők meg és szerkeszthetők a dokumentumok, táblázatok és prezentációk. Szintén a felhasználók mindennapjait könnyíti meg a Microsoft keresőjéhez közvetlen hozzáférést nyújtó dedikált „Bing” gomb, amely intelligens kereséseket indít az internettől a telefonon található fájlokon át például a térképszolgáltatásig. A Windows Live pedig többek között a fotók megosztásában vagy a naptár rendbe tartásában segít, illetve a Find My Phone szolgáltatás révén távolról lezárható, törölhető, illetve megtalálható az elveszett telefon.

A Samsung Omnia 7 testre szabható indítóképernyője a megszokott ikonok helyett mindig aktuális tartalmakat mutat, mozaikok formában. A valós idejű frissítések révén az internetes tartalmak, hírek, találkozók, közösségi hálózati információk azonnal megjelennek a telefon képernyőjén, a különböző ’hub’-ok (People, Picture, Office, Marketplace, Games és Music & Video) pedig biztosítják, hogy minden tartalom pontosan a helyére kerüljön. Az Omnia 7 ezeken felül hozzáférést nyújt egy egész sor közösségi és képmegosztó oldalhoz.

A Samsung első Windows Phone 7 operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefonja számos új lehetőséget kínál. A készülék 4 inches SUPER AMOLED érintőképernyővel, 1 GHz-es processzorral, 5 megapixeles kamerával és LED vakuval rendelkezik.

A T-Mobile szélessávú (3G/HSPA) hálózatán a gyors adatátvitel sem jelenthet problémát: egy 4 MB-os zene letöltése mindössze 4-6 másodpercet, egy 40 MB-os videóé pedig hozzávetőlegesen 1 percet igényelhet. A térhatású hangzás (surround sound) és a kiváló hangminőség révén a bizalmas beszélgetések és az üzleti tárgyalások olyan jó minőségben folytathatók le, mintha a beszélgetőpartner csupán karnyújtásnyira állna.

Az Omnia 7 hazánkban elsőként a T-Mobile kínálatában lesz kapható. A készüléket megvásárolni szándékozók hamarosan a www.t-mobile.hu oldalon regisztrálhatnak a készülékre.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50