Nagy siker a MorphoLogic ELMS

forrás Prim Online, 2010. október 13. 17:12

A német nyelvű SAP-felhasználók évente összegyűlnek a DSAG (Deutschsprachige SAP-Anwendergruppe eV) elnevezésű konferencián. Idén szeptember 21. és 23. között a konferencia helyszíne Nürnberg volt, ahol a Morphologic Lokalizáció Kft. nagy sikerrel mutatta be ELMS elnevezésű lokalizációs keretrendszerét.



A német nyelvű SAP felhasználók hagyományos éves konferenciáján mutatta be a Morphologic Lokalizáció Kft. az ELMS (Enterprise Localisation Management System) fantázianevű szoftverét, amely óriási érdeklődést keltett - jelentette be a fejlesztő társaság. A konferencián a MorphoLogic Lokalizáció és a Wratislavia Translation House - amely társaság ugyancsak egy tapasztalt SAP Language Services Partner - együttesen mutatták be SAP-témájú nyelvi tanácsadási és fordítási szolgáltatásaik versenyképes portfólióját.

"Sikerünk egyik titka, hogy egyetlen ilyen megoldás sincs még a piacon, s a hasonló programok tudása jelentősen elmarad a mi megoldásunk mögött" - mondta Bessenyei Gábor, a Morphologic Lokalizáció Kft. ügyvezető igazgatója. Mint elmondta, a jelenleg évi 200 millió forint forgalommal rendelkező társaság az ELMS segítségével nagyon rövid idő alatt akár meg is többszörözheti bevételeit. A technikai részletekről az  ügyvezető elmondta, hogy az ELMS nélkül a lokalizációs munka számos biztonsági és kényelmi problémát okozhat. Ilyen például, hogy az éppen fordított rendszerhez online
hozzáférést kell biztosítani a fordítóknak, ami biztonsági és bizalmi okokból is kényelmetlen lehet.

A sikerben nem kis szerepet játszott, hogy a MorphoLogic Lokalizáció Kft. nemrég vált az SAP PartnerEdge program részesévé. Idén, július 1-től az SAP PartnerEdge program keretén belül SAP Language Service Partner (SAP nyelvi szolgáltató partner) státust kapott a társaság. "Büszkék vagyunk arra, hogy a MorphoLogic Lokalizáció Kft. egyike azon nagyon kevés kiválasztott cégnek világszerte, akik az SAP nyelvi szolgáltató partnerként nyújtható mindkét szolgáltatást, a fordítási és a nyelvi tanácsadási szolgáltatást is kínálhatjuk az ügyfeleinknek" - jelentette ki az ELMS sikere kapcsán Bessenyei Gábor. Hozzátette, szakértelmünk, infrastruktúránk és szakértőink révén egy kézből tudunk megoldást kínálni azon SAP-ügyfeleknek, akik különböző nyelvekre szeretnék fordítani a rendszerükben lévő saját nyelvi tartalmaikat, mint a customizing-adatok, törzsadatok és egyedi fejlesztések.

A Morphologic Lokalizáció Kft. a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP-1.1.4-09 - Vállalati innováció ösztönzése) pályázatának keretében nyert vissza nem térítendő uniós támogatást  az "ELMS  - Lokalizációs keretrendszer SAP Netweaver környezetre- fejlesztés" céljára KMOP-1.1.4-09-2009-0135 azonosítóval. A támogatás aránya: 45 százalék, a támogatás összege: 34 556 994 forint. A projekt kezdési időpontja: 2010.március 01., vége 2011. február 28.

Kulcsszavak: SAP MorphoLogic Morphologic

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05