Toshiba STOR.E TV+: HD médiaközpont otthoni használatra

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 19. 19:36

A Toshiba bemutatta új, HD felbontású multimédiás tárolóeszközét, a STOR.E TV+-t, amely akár 2 TB médiafájl tárolására alkalmas, és kiküszöböli a legtöbb kompatibilitási problémát is.

Számos formátum és kodek támogatása
„Manapság egy külső multimédiás merevlemez-meghajtó sokkal többre képes annál, minthogy csupán digitális tartalmak tárolója, biztonsági másolatok hordozója és mindezek vezérlőeszköze legyen. Otthoni médiaközpontként is működik, amely támogatja a különféle kodekeket, így képes az összeférhetetlenségek leküzdésére is” – mondta Szabó Tamás, a Toshiba magyarországi marketingvezetője. „Ez egy rendkívül értékes szolgáltatás, mivel – kihagyva a fárasztó konvertálási folyamatot – lehetővé teszi az olyan médiaformátumok lejátszását is, amelyet a tévékészülékek nem támogatnak” – tette hozzá Szabó Tamás. A STOR.E TV+ az audio-, video- és képfájlok széles körét támogatja, a korábban népszerű formátumoktól egészen a csúcstechnológiájú szabványokig, valamint különféle csatolófelületeket is tartalmaz.

Régi és új multimédiás eszközök találkozása
A nagy felbontású videofájlok a tévéképernyőn 1080p felbontásban történő megjelenítéséhez a STOR.E TV+ HDMI-csatlakozóval, egy szabványosított csatlakozófelülettel rendelkezik, amelyet napjainkban számos tévékészülékbe beépítenek, többek között a legújabb Toshiba REGZA TV modellekbe. Másfelől a STOR.E TV+ csatlakoztatható az olyan televíziókészülékekhez is, amelyek nem rendelkeznek a legújabb felületekkel, (mint például USB), de tartalmaznak RCA bemenetet.

Csatlakozás az otthoni hálózathoz
A szokásos vezetékes csatlakoztathatóság mellett a Toshiba útjára indította a STOR.E TV+ Wi-Fi használatra alkalmas verzióját. Ez egy olyan opcionális Wi-Fi USB hardverkulcs, amelyet a két USB csatlakozófelület egyikébe lehet behelyezni, így lehetővé teszi a STOR.E TV+ és a vezeték nélküli otthoni hálózat összekapcsolását. Emellett a STOR.E TV+ rendelkezik egy, legfeljebb 16 GB kapacitású – SDHC memóriakártyákkal kompatibilis – kártyaolvasóval is.

Tények és számok:

  • Tárolókapacitás: akár 2 TB
  • Csatolófelületek: 2 db USB 2.0 csatlakozó, HDMI 1.3, komponens videocsatlakozó
  • Hálózat: 10/100 LAN csatlakozó, WLAN opció
  • Beépített kártyaolvasó:
  • SD (SDHC), MMC, MemoryStick
  • Kijelzőn megjelenő menü könnyen használható grafikus felhasználói felülettel
  • Tömeg: 770 g HDD nélkül
  • Méret: 206 mm x 160 mm x 46,5 mm
  • Távvezérlő
  • Támogatott audioformátumok:
  • MP3, WMA, WAV, AAC, OGG, FLAC, LPCM, Dolby Digital, DTS Digital
  • Támogatott képformátumok:
  • JPEG, BMP, PNG, TIFF, GIF (csak állókép megjelenítése)
  • Támogatott videoformátumok:
  • MPEG1 (DAT, MPG), MPEG2 (VOB, MPG, TS/M2TS/TP/TRP), MPEG4 (AVI, MP4, MKV), VC-1 (WMV), H.264 (AVI, MKV, MOV, MP4), RM/RMVB (RM/RMVB)
  • Támogatott feliratok:
  • SSA, SMI, SRT, SUB, IDX+SUB (csak DVD-fájlok)
Kulcsszavak: médialejátszó Toshiba

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását a Metrodom River mélygarázsában. A lakópark több ütemben fejlesztett töltési infrastruktúrája összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel.

2024. március 23. 13:55

Erősödő partnerség a BMW-vel

Az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar csatlakozásával bővült a BMW és a Debreceni Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodás. A szerződésmódosítást kedden írták alá az egyetem és az autógyár vezetői.

2024. március 21. 14:43

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05