Véget ért a Canon EXPO

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 27. 08:12

A Canon Europe az ötévente megrendezett párizsi Canon EXPO kiállításon, közel 8000 négyzetméteren ismertette az új Canon termékeket és képfeldolgozási technológiai koncepcióit.

A párizsi Canon EXPO 2010 egy globális kiállítás, melyet ötévente rendeznek meg a Grande Halle de la Villette csarnokban, Párizsban.

Képfeldolgozási innováció

A 2010-es párizsi Canon EXPO kiállításon október 12-14. között bemutatott új képfeldolgozási innovációk közül a legfontosabbak:

·    A „képfeldolgozás új perspektívája” zóna – a Canon képfeldolgozó technológiái segítségével egyedülálló betekintést nyújtott a látogatóknak a képek erejébe, akik úgy láthatták a képeket, ahogy eddig még soha – láthatóvá téve a láthatatlant.
·    Többfunkciós fényképezőgép – a kompakt és könnyű fényképezőgép rendkívül magas, 4000 képpontos felbontással támogatja a videók és az állóképek rögzítését. Munkahelyi és professzionális használatra is alkalmas, és egy olyan, újonnan kifejlesztett CMOS-érzékelőt tartalmaz, amely akár másodpercenként 60 képkockás sebességgel teszi lehetővé a videók rögzítését.
·    Interaktív vegyes valóság – a fizikai és virtuális világot valós időben keverve olyan vizuális élmény hozható létre, amelyben a felhasználók nem csupán vizuális térben „láthatják” a képeket, hanem irányíthatják és létre is hozhatják azokat. A Canon vegyes valóság koncepciórendszere egy olyan – beépített videokamerákkal és egy számítógéppel felszerelt –, fejre rögzíthető kijelzőt használ, amely videókat dolgoz fel a fizikai és virtuális valóságok vegyítéséhez.
·    Orvosi képfeldolgozás – új képfeldolgozási innovációk, a Canon első teljesen integrált, alacsony dózisú digitális radiográfiai rendszerétől a szemvizsgálati képfeldolgozó megoldásokig. Így az egészségügyi szakemberek többek között három dimenzióban ábrázolhatják a retinát, hogy gyorsabban és pontosabban diagnosztizálhassák a betegségeket.

A Canon EXPO kiállítással kapcsolatos további információkat és videókat az alábbi linken érheti el:
http://blogit.realwire.com/Canon-Unveils-New-Concepts-for-Future-of-Imaging-at-Canon-EXPO-2010-Paris
 

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

HONOR Magic Moments Awards: Nemzetközi zsűri, hat kategória és 59 díj

A HONOR bejelentette, hogy április 6-án indul a 2024-es HONOR Magic Moments Awards, ami immár negyedik alkalommal népszerűsíti a mobilos fényképezést. Hat kategóriában 59 díjjal várják a jelentkezőket, akik tájképekkel, portrékkal, videókkal, csoportfotókkal és egyéb témákkal nevezhetnek. A cél megragadni az emberi pillanatokat az okostelefonokkal.

2024. április 5. 14:58

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09