Apple blama: Sokan elaludtak Európában az iPhone miatt

Milkovits Gábor, 2010. november 2. 08:10

Az Apple alaposan megtréfálta az európai iPhone-felhasználókat, a készülék óráját ugyanis a szoftver automatikusan átállította vasárnap hajnalban, az ébresztőórát azonban nem, így sokan egy órával később ébredtek hétfő reggel.

A probléma természetesen csak azoknál jelentkezett, akiknek előre be van állítva minden hétköznapra, ugyanarra az időpontra az ébresztőórájuk, hiszen amúgy az iPhone-ok időmérője automatikusan átállításra került. Érdekesebb ennél, hogy a társaságnak vagy három hete tudnia kellett a problémáról. A déli féltekén ugyanis nagyjából akkor vezették be a nyári időszámítást, az ausztrál és új-zélandi iPhone-tulajdonosok pedig panaszkodtak is amiatt, hogy az ébresztőórájuk vagy egy órával korábban keltette őket, vagy éppen nem is jelzett. Az Apple-nél ennek ellenére nemigen tettek semmit mostanáig a gond elhárítására.

A hírforrások szerint lehetséges, hogy a cég nem kívánt külön frissítést kiadni emiatt, amikor a következő generációs iOS 4.2 amúgy is hamarosan megjelenik. Kérdés, hogy ez még a héten megtörténik-e, ha ugyanis nem, akkor jövő hétfőn Észak-Amerikában sokan könnyen ugyanúgy járhatnak, mint most többen is az öreg kontinensen. Még szerencse, hogy november 1. nálunk nem munkanap.
 

Kulcsszavak: mobilszolg iPhone bug Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09