iGO primo 1.2 – Új Connected szolgáltatásokkal

forrás Prim Online, 2010. november 2. 17:47

A legfrissebb szoftververzió már elérhető az OEM-partnerek számára. Az iGO primo 1.2-es változatában új funkcióként szerepel többek között a Google keresés, a TTS Pro (továbbfejlesztett hangvezérlés) és a műholdas képalkotás.

A mai naptól az OEM-partnerek számára világszerte elérhető az iGO primo legújabb frissítése. A szoftver 1.2-es verziója lehetővé teszi a partnerek számára az olyan szolgáltatások, mint az off-road vagy point-to-point navigáció és automatikus beszédfelismerés (Automatic Speech Recognition - ASR) elérését. A connected szolgáltatások között szerepel a Google® keresés, az Online Traffic és a sebességmérő kamerákat figyelő Alert Point Community. A termékupdate a szoftver 1.1-es verzióját váltja az iGO Navigation portfoliójában.

Connected services: valós (jelen) idejű információk
A SIM kártyás vagy mobil kapcsolaton keresztül mobiltelefonnal szinkronizálható navigációs készülékeken az iGO primo 1.2 szoftveren keresztül elérhető a Google helyfüggő keresési szolgáltatása, amely a pillanatnyi tartózkodási hely figyelembe vételével rendezi sorba a POI-kat. Az Online Traffic szolgáltatás valós idejű közlekedési adatokkal látja el a navigációs készüléket, így az a forgalom aktuális állapotához alkalmazkodva képes útvonalat tervezni, így elkerüli a zsúfolt útszakaszokat. A sebességmérő kamerák helyéről online hagyományos adatszolgáltatók adataiból vagy az Alert Speed Community tagjai által vezetett adatbázisból tájékozódhatunk. A közösség tagjai online regisztrálhatják az általuk észlelt mobil sebességmérő kamerák helyét.

TTS Pro: magas szintű hangvezérlés
Az iGO primo 1.2-ben található TTS Pro funkció révén a gépi hang jóval életszerűbbé vált. A beállítások között megadható, hogy a navigációs készülék hangosan figyelmeztessen bizonyos közlekedési eseményekre a Live Traffic vagy az RDS TMC segítségével. Szintén újdonságnak számít, hogy a navigációs hang nem csak az útkereszteződésekhez, hanem más fizikai objektumokhoz, például közlekedési lámpákhoz vagy benzinkutakhoz viszonyítva is képes megadni a helyes irányt. A tervezés után a program szóban összefoglalja a tervezett útvonalat, határátlépéskor pedig röviden ismerteti az adott országra vonatkozó legfontosabb közlekedési információkat.

Az iGO primo 1.2 kiegészítő funkciója, az automatikus beszédfelismerés (ASR – automatic speech recognition) segítségével a szoftver képes értelmezni a szóban adott utasításokat. A célállomás pontos neve akár egyben is megadható, az iGO primo pedig értelmezi azt, és néhány másodperc után pontos eredményt ad. 

Műholdas felvételek segítik a tájékozódást
Az iGO primo 1.2 térképei műholdról készült, nagy felbontású felvételeket tartalmaznak, így a szoftverbe integrált képek nagyban megkönnyítik a tájékozódást a felhasználók számára. A felvételek 2D és 3D térképeken is elérhetőek.

Az egyes eszközökre érvényes adatokról bővebb információt az adott készülék gyártójának weboldalán vagy a www.igomyway.com honlapon találhat.
 

Kulcsszavak: navigáció GPS iGO

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09