Valós idejű, vállalati, közösségi együttműködést nyújt a Novell Vibe

forrás Prim Online, 2010. november 19. 16:56

A Novell bejelentette, hogy elkészült az új generációs közösségi csoportmunka-platformja, a Novell Vibe bétaverziója, amely a Novell korábbi közösségi (Novell Pulse) és csoportmunka-megoldásának (Novell Teaming) összeolvadásával jött létre.

A Novell Vibe segítségével a vállalati felhasználók minden számukra fontos információról időben értesülhetnek, hozzáférhetnek az ötletekhez, könnyedén kapcsolatba léphetnek, és együtt dolgozhatnak a vállalaton belüli kollégáikkal, valamint külső partnereikkel és ügyfeleikkel. A Novell Vibe-ot kifejezetten vállalati felhasználásra tervezték, ezért a legújabb csoportmunka-technológiák előnyeit a megfelelően szigorú biztonsági előírások betartása mellett teszi lehetővé. A Novell új generációs közösségi csoportmunka-platformja felhőalapú (Novell Vibe Cloud), illetve helyben telepített (Novell Vibe OnPrem) megoldásként is elérhető lesz. A közös munkát és az üzleti eredmények elérését segítő Novell Vibe béta verziója már bárki számára elérhető.

„A vállalati felhasználók már nem csak szabadidejükben használják a közösségi hálózatokat és a különböző üzenetküldő szolgáltatásokat, hanem céges környezetben is. Ez azonban jelentős biztonsági kihívás elé állítja a vállalati informatikai vezetőket, mivel így nem tudják kontrollálni, hogy ki milyen bizalmas vállalati információkat oszt meg másokkal” – mondta Michael Fauscette, az IDC üzleti szoftver megoldások csoportjáért felelős alelnöke. „A vállalatok ezért olyan megoldásokat keresnek, amelyek segítenek alkalmazottaiknak a hatékony feladatvégzésben, de nem jelentenek biztonsági kockázatokat. Az informatikai vezetők számára a Novell Vibe jelenti a megoldást, mivel hatékonyan segíti a napi munkavégzést, és egyúttal védi a vállalati tulajdont és a kritikus fontosságú üzleti adatokat” – fűzte hozzá Fauscette.

„A legújabb közösségi üzenetküldő és közösségi hálózati eszközök a felhasználói igényeknek megfelelően folyamatosan változnak” – mondta Colleen O’Keefe, a Novell alelnöke és a csoportmunka-megoldások részlegének vezérigazgatója. „Akár a helyben telepített Novell Vibe OnPrem, akár a felhőalapú Novell Vibe Cloud verziót használja az ügyfél, a Novell Vibe intuitív módon segíti az üzleti igények teljesítését. Az új verzió segítségével könnyebb összehangolni a munkatársak gyors és biztonságos munkavégzését” – fejtette ki O’Keefe.

Novell Vibe Cloud – valós idejű együttműködés a felhőben

Eddig több mint 7500 felhasználó fedezte fel az információgyűjtés, a közös munka és az alkotás lehetőségeit a termék tesztelése során. A felhőalapú változat a gyorsaságot, a könnyed használatot, az online közös munkát, és a biztonságos, szervezeten belüli csoportmunkát helyezi a középpontba. A Novell Vibe Cloud lehetővé teszi testreszabható minialkalmazások beépítését az üzenetszálakba, amelyek megkönnyítik az interakciót.


Szolgáltatásai:
·    Vállalati közösségi hálózat - a közvetlen üzeneteket, a csevegést, a blogokat és a wiki-oldalakat egységes adatfolyamba foglalja.
·    Valós időben, közösen szerkeszthető online dokumentumok - a felhasználók közösen hozhatnak létre és szerkeszthetnek online dokumentumokat, így gyorsabban dolgozhatnak és elkerülhetik a hagyományos, ismétlődő szerkesztési hibákat.
·    Fájlmegosztás - az asztali rendszerek és a felhőalapú szolgáltatások közötti szinkronizációt biztosítja, hogy mindig a fájlok legfrissebb verzióival dolgozhassanak a felhasználók.
·    Ad-hoc csoportok és kommunikáció - leegyszerűsíti a csoportok létrehozásának folyamatát és a szervezeten belüli vagy kívüli együttműködők meghívását.

Novell Vibe OnPrem


A Novell Vibe OnPrem felhasználói egy már bizonyított csoportmunka-alkalmazással őrizhetik meg információikat és kezelhetik tartalmaikat a tűzfal mindkét oldalán. A megoldás segítségével testreszabható csapatmunkaterek, űrlapok és munkafolyamatok hozhatók létre.


Szolgáltatásai:
·    Csapatmunkaterek: interneten keresztül elérhető digitális iroda, ahol a fizikailag különböző helyszínen dolgozó munkatársak összegyűlhetnek és összehangolhatják munkájukat, megoszthatják az információkat.
·    Automatizált munkafolyamatok és egyedi űrlapok: integrált eszközök, sablonok és űrlapok segítségével gyorsabban létrehozhatók az üzleti dokumentumok.
·    Tartalomkezelés: egyetlen, biztonságos munkatérben kerülnek tárolásra az adott csoportokhoz tartozó dokumentumok, beszélgetések és közös tudnivalók, amihez a csoport tagjai könnyen hozzáférhetnek.
·    Rugalmas együttműködés: felügyelhető, helyben telepített csoportmunka-megoldás.

Elérhetőség és további információ
A Novell Vibe OnPrem 3 ez év végén lesz elérhető, bétaverziója letölthető a http://novell.com/beta oldalról. A Novell Vibe Cloud 2011 első félévében kerül piacra, bétaverziója a http://vibe.novell.com oldalról tölthető le. A Novell minialkalmazások fejlesztésére meghirdetett pályázatáról bővebb információ a http://www.novell.com/promo/vibe-gadget-contest.html oldalon érhető el. A Novell Vibe-ról további információ a http://www.novell.com/products/vibe oldalon található.
 

Kulcsszavak: web2 Novell

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05