Magyar díjazott a Syngenta fotópályázaton

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 10. 08:12

A harmadik, „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak” mottóval megrendezett Syngenta nemzetközi fotópályázaton ért el második helyezést a magyar fotós.

Bejelentették a Syngenta immár harmadik alkalommal meghirdetett nemzetközi fotópályázatának nyerteseit. A 4700 beküldött pályázatból hat nyertes fotót választottak ki, hármat a Syngenta dolgozók és hármat a külsős indulók képei közül. A világ 87 országából érkeztek pályamunkák, a külső pályázók kategóriájában az első három helyezettet Ausztráliából, Magyarországról és Spanyolországból küldték be.

A pályázatot idén „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak” címmel hirdették meg, amelyet vállalat 10. születésnapja ihletett. Magyarországról 85 pályázat érkezett, amelyek közül Balogh Zoltán „Finn táj” elnevezésű képét ezüstéremmel ismerte el a zsűri. Zoltán amatőr fotós Budapestről, állítása szerint szerencsés pillanatban készítette a számára második helyezést hozó képet.

A fotópályázat zsűrijének elnöke Marcus Lyon nemzetközileg is elismert díjnyertes fotós volt. A nyertes pályázatokat 8000, 5000, és 3000 dollár értékű fotófelszerelés utalvánnyal díjazták.

„A mezőgazdaság minden formában és méretben létezik. A fotózás ereje életre kelti iparágunk sokszínűségét és gazdagságát. A képek tökéletesen tükrözik mindennapi munkánkat, amely során együttműködünk a gazdákkal a földeken és közvetlen környezetükben.” – mondta el Czigány Tibor ügyvezető a pályázat kapcsán.

Az évente megrendezésre kerülő Syngenta fotópályázatra olyan kiemelkedő növény-, tájkép-, közösségi és technológiafotókat várnak, amelyek a globális mezőgazdaság szemszögéből dolgozzák fel a témát. A www.syngentaphoto.com weboldalon megtalálható a győztes pályamunkák mellett az összes beadott pályázat, illetve a korábbi évek fotógalériái is.

 

Kulcsszavak: fotó pályázat

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05