Módszertani vita: az NMHH számára készülő mérések szerint a T-mobile a leggyorsabb

Forrás: T-Mobile, 2011. február 11. 14:34

"Kétszer ad, aki gyorsat ad" hírünket, és a vetélytárs mobilszolgáltató hirdetésekben megjelent adatait is vitatja a T-Mobile mai sajtóközleménye, amelyben leszögezik, hogy "a hazai mobilszolgáltatók mérései alapján a T-Mobile-nál érhető el a leggyorsabb szélessávú mobil adathálózat".

 

A 229/2008. (IX.12.) Korm. rendelet szerinti adatszolgáltatás kapcsán a hazai mobilszolgáltatók többek között a szélessávú le- és feltöltési sebességek mérésére vonatkozóan azonos, minden szereplő által elfogadott módszertanban állapodtak meg. Ennek köszönhetően a mobilszolgáltatók évente elvégzett méréseinek eredményei egymással összehasonlíthatók. Az évenkénti méréseket a szolgáltatók maguk végzik el saját mobil adathálózatukra vonatkozóan, és az összegzett adatokat megküldik az NMHH-nak, valamint saját honlapjukon is közzéteszik azokat. Az országban így ez az egyetlen olyan, a szélessávú mobilhálózatokra vonatkozó adatszolgáltatás, amely egységes, minden mobilszolgáltató és az NMHH által elfogadott mérési módszertanon alapul. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára kötelező éves adatszolgáltatás keretében készülő mérések legújabb, most közzétett adatai szerint a T-Mobile szélessávú mobil adathálózatán jellemzően 2,45 Mbps le- és 818 kbps feltöltési sebességet biztosít. Jellemzően 1 Mbps-mal nagyobb letöltési sebességet nyújtva előfizetőinek, mint a második helyezett mobilszolgáltató.

Ezt a hírt egészíti ki Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese a vetélytársra való utalással: „A legújabb eredmények különösen érdekesek annak tükrében, hogy meglepetésünkre egyik versenytársunk hirdetéseiben igyekszik magához kötni a „leggyorsabb mobil adathálózat“ minősítést. Meggyőződésem, hogy az ügyfelek tájékoztatása csak iparágon belüli, egységes, konszenzusos mérések alapján lehet pontos és hiteles. Az általunk hivatkozott, és a T-Mobile elsőségét bizonyító mérés ilyen“ .

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05