Az iPhone 3G már nem frissíthető az új iOS 4.3 mobil operációs rendszerre

forrás Prim Online, 2011. március 4. 12:12

Az iPad, iPhone és iPod touch készülékek felhasználói 2011. március 11-től, péntektől ingyenes frissítésként tölthetik le az iOS 4.3 rendszert, az Apple mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját. Az iOS 4.3 a következő eszközökkel kompatibilis: iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, valamint a harmadik és negyedik generációs iPod touch készülékek, ez egyben azt is jelenti, hogy a mindeddig frissülő iPhone 3G készülékek mostantól fokozatosan elavulttá válnak, hisz a szoftverfrissítések nyilván ki fogják használni az iOS 4.3, majd a későbbi verziók nyújtotta lehetőséget.

 

Ezen lehetőségek közé tartozzik a Nitro JavaScript-motornak köszönhető gyorsabb Safari-alapú mobil webböngészés, az iTunes Home Sharing és a továbbfejlesztett AirPlay szolgáltatás, a képernyőforgatás zárolására és hangelnémításra is használható oldalsó kapcsoló az iPad készüléken, valamint az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának Wi-Fi hálózaton keresztüli megosztását lehetővé tevő Personal Hotspot funkció.

Az Apple korábban asztali számítógépeken vezette be a Nitro JavaScript-motort, amely immár a WebKit, a Safari kulcstechológiájának is része. A fejlesztésnek köszönhetően a rendszer futásidejű fordítás használatával több mint kétszeres hatékonysággal hajtja végre a JavaScript-parancsokat. A Nitro JavaScript-motorral a Safari gyorsabb, így jobban megfelel a felhasználók által napi rendszerességgel felkeresett összetett, interaktív webhelyek kihívásainak. 

Az új iTunes Home Sharing szolgáltatással az iOS 4.3 felhasználói helyi Wi-Fi hálózaton keresztül játszhatják le Mac számítógépük vagy PC-jük iTunes-tárában található zenét, filmeket és televíziós műsorepizódokat iPad, iPhone, illetve iPod touch készülékükön. Ennek eredményeként otthonukban bárhol egyetlen érintéssel élvezhetik az iTunes-könyvtár tartalmát. A Mac számítógépről történő adatátvitellel például egy másik helyiségben nézhetnek filmet az iPad készüléken, vagy az irodájukból érkező iTunes-mixet is hallgathatják a konyhában, iPod touch készülékükön. A Home Sharing szolgáltatásnak köszönhetően az iTunes könyvtára az egész lakásban bárhol kéznél lehet az iPad, iPhone és iPod touch készülékeken.

Az iOS 4.3 az AirPlay szolgáltatást is továbbfejlesztett változatban tartalmazza. A forradalmi AirPlay vezeték nélküli technológia zene, fényképek és videotartalom sugárzását teszi lehetővé az Apple TV készülékre. Az iOS 4.3 rendszeren bővül a sugározható tartalmak köre. Többek között harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokból és webhelyekről, valamint a Photos alkalmazásból is lejátszható videotartalom, illetve az iTunes alkalmazásban található előnézetek is megtekinthetők televízión. (Az AirPlay-alapú videolejátszáshoz a legfrissebb szoftvert futtató második generációs Apple TV készülék szükséges.) Az AirPlay emellett új, hatásos diavetítési átmenetekkel kelti életre a televízió képernyőjén a fényképeket, a felhasználók iPad 2, iPhone vagy iPod touch készülékkel rögzített videofelvételei pedig közvetlenül a Photos alkalmazásból sugározhatók az Apple TV eszközre.

Az iOS 4.3 új Personal Hotspot szolgáltatásával mindenhol elérhetővé válnak a Wi-Fi hálózatok, ugyanis a funkció akár öt készülékkel – akár három Wi-Fi alapú, három Bluetooth- és két USB-eszközzel – is lehetővé teszi az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának megosztását. (A Personal Hotspot funkcióhoz ezt támogató díjcsomagra kell előfizetni.)  A Personal Hotspot szolgáltatáshoz egyszerű csatlakozni. Ha engedélyezve van, állapotsor jelzi az aktuálisan csatlakoztatott eszközök számát. Valamennyi kapcsolatot jelszó védi és a Personal Hotspot használaton kívül automatikusan kikapcsol, hogy ne csökkentse az akkumulátor üzemidejét.

 
 
Kulcsszavak: iPod iPad Apple iPhone

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09