Vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettes érkezik a Telenorhoz

forrás Prim Online, 2011. április 4. 14:08

2011. május 2-ától III. Klausz Ferenc (40) tölti be a Telenor vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettesi pozícióját. Az amerikai-magyar származású szakember a vállalati kommunikáció, a kormányzati kapcsolatok és szabályozási ügyek, a stratégiai tervezés valamint a társadalmi felelősségvállalás területekért lesz felelős.

A Telenor Magyarország a fenti területek összehangolt, hatékony működésének erősítése érdekében új felsővezetői pozíció létrehozásáról döntött, s az ezzel járó feladatok ellátásával III. Klausz Ferencet bízta meg. Az új vezérigazgató-helyettes pályája korábbi állomásain szerteágazó távközlési és infokommunikációs tapasztalatokat szerzett, melyek többek között szolgáltatások kifejlesztésére és újrapozícionálására, szervezeti struktúrák felépítésére illetve újratervezésére, továbbá működési hatékonyságot növelő stratégiák és szabályozási keretrendszerek kidolgozására egyaránt kiterjedtek.

III. Klausz Ferenc pályafutását Amerikában az AMI Research-nél kezdte mint mérnök majd a CUC Internationalnél folytatta partner menedzserként. 1997-ben az A.T. Kearney üzletviteli tanácsadó cégnél kapott megbízást, ahol főként üzletviteli tanácsadással, üzletfejlesztéssel foglalkozott. 2000-től a virginiai irodát a budapestire cserélte, ahol a Telekommunikáció és High Tech Osztály vezető menedzsereként dolgozott. 2002-ben az Oracle csapatához csatlakozott a közép-kelet európai régióért felelős e-stratégiai tanácsadóként. 2005-ben visszatért az A.T. Kearney-hez, akkor már igazgatóként. 2011. május 2-ával innen csatlakozik a Telenor csapatához.

Kulcsszavak: CIO Telenor-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09