Szuperhálózatot, valódi mobilfizetést, percdíjas jegyeket visz a Szigetre a Vodafone

forrás Prim Online, 2011. április 8. 14:51

Az idén is folytatja főtámogatói együttműködését a Vodafone Magyarország a Sziget Fesztivállal amelynek keretében a mobil szolgáltató a fesztiválok történetében először 21 mbit/sec sebességre képes mobilinternetes szupersztrádát ad az okostelefonozó fesztivál közönségnek. A tervezett újdonságok közül is kiemelkednek az NFC chippel ellátott mobilkészülékek, amelyekkel - elsőként Magyarországon -, a fesztivál ideje alatt már fizetni is lehet. (NFC = Near Field Communication - ami annyit tesz, hogy a telefont közeltartva a pénztárgéphez a két eszköz rádiófrekvencián képes kommunikálni.)

A Szigeten felépül a villámgyors mobilinternet jelképe: egy olyan többfunkciós bázisállomás és interaktív torony, amely méltóképpen szimbolizálja a mobilinternet kiváló minőségét és sebességét. Alig egy hónapja kezdte meg a Vodafone hálózatának modernizációját, amelynek köszönhetően 2012-re a lakosság 99%-a számára lesz elérhető a szélessávú mobilinternet. A budapesti belvárost követően most már a szigetlakók is használhatják a 21 Mbit/sec elméleti letöltési sebességet nyújtó szolgáltatást, így addig sem maradnak le semmiről, amíg a Szigeten buliznak. „Célunk, hogy ügyfeleink számára a Sziget ideje alatt is a legjobbat nyújtsuk, ezért a Torony mindamellett, hogy látványos, lehetőséget nyújt arra is, hogy minden szigetlakó kipróbálhassa a mobilinternetben rejlő lehetőségeket. A Vodafone számára ugyanis a Sziget azért kiemelkedően sikeres szponzorációs együttműködés, mert egyben a jövő innovatív mobilszolgáltatásainak teszthelyszíne is. Nem véletlen, hogy ezeknek az innovatív, egyedi szponzorációs aktivitásoknak köszönhetően nyertük el tavaly a Sziget Fesztivál szponzorálásáért a Summa Artium Díját projekt kategóriában.” – mondta el Beck György, a Vodafone elnök-vezérigazgatója a Sziget és a Vodafone közös sajtótájékoztatóján. 

„A különleges Vodafone Torony egyedi felépítményével egy látványos – és multifunkcionális –, de mindenképpen emblematikus építménye is lesz a fesztiválnak” – tette hozzá Gerendai Károly, a Sziget főszervezője. Mint elmondta: „Pályázat útján keressük a Vodafone-nal közösen a Szigethez is méltó – ideiglenesen felépíthető – formatervezett szerkezetet. A kétkörös meghívásos pályázatot egy-két héten belül kiírjuk. Az első körben a Vodafone Torony szerkezetére, formájára várunk formatervezett megoldásokat. A második körben pedig a tartalmi funkciójára és a „feldíszítésére” várunk remélhetőleg a kreatív szakmát megmozgató interaktív, különleges ötleteket, megoldásokat. Alapvető funkcióknak is meg kell majd felelnie az épületnek, így például adjon teret közösségi tevékenységeknek – konferenciaterem, bár, kiállítás, internetkávézó, kilátó stb. –, legyen interaktív és látványos a nappali és esti fényviszonyok között is.” – mondta el Gerendai.

A Sziget Fesztivál egyik kiemelkedő technológiai innovációja idén a továbbfejlesztett Sziget kártya, amely maradéktalanul száműzi a készpénzt a fesztivál teljes területéről. Ennek segítségével a fesztiválozók még egyszerűbben, biztonságosabban, és gyorsabban tudnak fizetni a Sziget bármely pontján. Így már valóban semmi mással nem kell foglalkozniuk, csak azzal, hogy igazán jól érezzék magukat, hiszen minden tranzakció hihetetlenül gyorsan, másodpercek alatt végrehajtható. A bejáratnál díjmentesen a vendégek rendelkezésére bocsátott Sziget kártya a fesztivál számos pontján feltölthető akár készpénzzel, akár bankkártyával. A kártyán maradt pénzt a fesztivál végeztével a feltöltő pontokon vissza lehet váltani. A regisztrált kártyatulajdonosok a kártya esetleges elvesztéskor azt letilthatják, és a kártyát, a letiltásig el nem költött összeggel együtt, visszakaphatják.

Beck György kijelentette: „Folytatjuk a tavalyi évben megkezdett technológiai újdonságok bemutatását, a látogatók a hazai piacon elsőként tesztelhetik élesben a mobilfizetés következő generációs szolgáltatását, a Near Field Communications-t.”

A Vodafone Magyarország a Sziget alkalmából éles környezetben teszteli a Near Field Communications-t (NFC), a mobilfizetés következő generációs szolgáltatását, ami valódi mobilfizetést tesz lehetővé a biztonságos vezeték nélküli adatátvitellel – így a fizetéssel – pár centiméteres hatósugáron belül. Ehhez – csakúgy, mint a tavaly bevezetett Sziget kártya esetében – egy terminálra, illetve egy NFC chippel ellátott mobiltelefonra van szükség. A rendszer hasonlóképpen működik, mint a Sziget kártya, egy érintéssel fizethetünk, és már élvezhetjük is vásárlásunk gyümölcsét. A telefonok további előnye, hogy a speciális, NFC olvasókkal felszerelt kávéautomaták is használhatók a segítségével, illetve a Vodafone előfizetők akár Szigetkártyájukat is feltölthetik operátori egyenlegük terhére. 

A tavalyi év sikereiből kiindulva idén is lesz Percalapú Szigetjegy, hiszen 2010-ben közel félezren vették igénybe ezt a kényelmes és egyszerű szolgáltatást. A percalapú mobilfizetés igénybevételéhez a látogató, mobiljával aktiválva, majd a végén leállítva a rendszert, a belépéstől a Sziget elhagyásáig fizet, tehát ha mondjuk csak kedvenc együttesének koncertjére kíváncsi, akár csak arra az időre válthat belépőt.

 

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09