Természettudományos megfigyelések hétköznapi webkamerával

forrás Prim Online, 2011. május 18. 17:01

Webkamera-laboratórium, kutató-mentő robotrepülő, mobiltelefonos közlekedési jegy, óriás 3D-holografika: többek között ezeket a találmányokat lehetett kipróbálni Magyarország legnagyobb innovációs seregszemléjén, a 2011. május 18-án megrendezett Magyar Innovációs TechShow-n, a budapesti Millenáris Parkban. A kiállított high-tech megoldások többségét Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára személyesen tesztelte.

A szakmai zsűri döntése alapján közel 90 pályázat közül összesen 21 találmány mutatkozott be a Magyar Innovációs TechShow-n. A VJ-show-val kísért látványos kiállítás mellett a nyertes pályázók rövid versenyprezentációkban mutatták be fejlesztéseiket.

A 2011. évi Magyar Innovációs TechShow leginnovatívabb megoldása a közönség szavazatai alapján az Intellisense Zrt. WebCam Laboratory elnevezésű szoftvercsomagja, amely lehetővé teszi, hogy bármilyen egyszerű, hétköznapi webkamerával érdemi természettudományos megfigyeléseket és méréseket hajtsanak végre.

Nyitrai Zsolt a rendezvényen elmondta: Az ország tehetségeinek megbecsülése és támogatása közérdek. A kormánynak el kell érnie, hogy szoruljon vissza az agyelszívás jelensége és a magyar tehetségek hazájukban is érvényesülhessenek. Magyarországnak szüksége van a kreatív gondolkodásra és a társadalom érdekeit szolgáló különleges ötletekre. A kreatív energiák az infokommunikációsban hasznosíthatók a leggyümölcsözőbben, ezért ezen a területen nagyobb hangsúlyt kell fektetni az innovációra és a digitális evolúciót felgyorsító kutatásokra – mutatott rá Nyitrai Zsolt.

A rendezvényt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezte meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter szakmai együttműködésével, a Nemzeti Innovációs Hivatal, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület és a Magyar Innovációs Szövetség szakmai támogatásával. A kiállítás a magyar uniós elnökség K+F programjának keretében május 16-19. között Budapesten megrendezett Future Internet Week eseménysorozathoz kapcsolódik.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09