A Fujitsu bemutatta első Power over Ethernet technológiát támoható vékony klienseit

Széll Zoltán, 2011. május 22. 11:31

A Fujitsu bemutatta új FUTRO S700 és FUTRO S900 vékony klienseit, amelyek elsőként támogatják az innovatív és környezetbarát „Power over Ethernet” ((PoE) tecchnológiát. Az Ethernet hálózaton keresztül felvett minimális árammennyiség dacára a két modell napjaink legnagyobb teljesítményű vékony kliensei közé tartozik – a korábbi rendszerek teljesítményének akár hatszorosára is képes.

A vékony kliensek éppoly könnyen kezelhetők, mint a hagyományos asztali PC-k és az általuk nyújtott végfelhasználói élmény is azonos, ugyanakkor olcsóbbak, egyszerűbben felügyelhetők  és – a mozgó alkatrészek hiányának köszönhetően – megbízhatóbbak is náluk. Maguk az egységek csak a felhasználó oldali felületet biztosítják, miközben a számítástechnikai műveletek többsége a szerveren zajlik. Mivel a vékony kliensek a szerveroldalon adminisztrálhatók, egyszerűbbé válik a szoftverfrissítés és gyorsul az új szoftverképek telepítése.

A  Fujitsu egyedülálló zérokliens-családja PoE (Power over Ethernet) technológiát vezet be a vékony klienséknél. A rugalmasabb használat és  és egyszerűbb csatlakozás érdekében a tápellátást és az Ethernetet is egyazon kábelen nyújtó PoE technológia számottevően csökkenti az áramfogyasztást és ezzel a környezetet és a vállalati költségvetést is kíméli. Igény esetén a vékony kliensek hagyományos elektromos hálózatra is csatlakoztthatók. Mivel az egységeknél csak egyetlen kábel kell a hálózati és tápcsatlkozáshoz, egyszerűsödik a bevezetés és áramellátás.

Az új Fujitsu FUTRO modellek rugalmasságot és a kényelmet is fokozzák. A kiegészítő grafikus kártya révén a Futro S900-hoz akár négy kijelző csatlakoztatható, azért az egység ideális  több képernyőt igénylő operátori környezetekbe. A két memóriakártya-nyíláson keresztül a helyi rendszerteljesítmény  növelhető. A csatlakozási lehetőségek között mindkét modellnél WLAN is szerepel.

Feldolgozádsi képességeiknek köszönhetően a vékony klienesek még a rendering és a nagy telejesítményigényű 3D modellezési feladatokkal is boldogulnak. A Fujitsu modelljei az elsők között támogatják a DirectX11 grafikus technológiát.

Rajat Kakar a Fujitsu Technology Solutions munkahely-rendszerekért felelős alelnöke így nyilatkozott: „A vékony kliensek fontos szerepet töltenek be napjaink hatékony, virtualizált munkahelyein. A Fujitsu FUTRO  S700 és S900 modellek megkönnyítik az átállást azoknak az ügyfeleknek, akik készen állnak a számos előnyt nyújtó virtuális asztali gépek illetve szerveralapú számítástechnika bevezetésére.”

A Futro S900 és a Futro S700 már szerepel a Fujitsu CEMEA&I (kontinentális Európa, Közel-kelet, Afrika és India) régiójának listáján. A FUTRO S900 alapára bruttó 99000 Ft, míg a FUTRO S700 modellé 89000 Ft. A termékek szállítása május végén indul.

Kulcsszavak: Fujitsu

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50