ASUS ProArt PA238Q monitor páratlan színhűséggel

forrás Prim Online, 2011. július 5. 10:04

Az új, 23 hüvelykes ASUS ProArt PA238Q IPS monitorok mindegyikét gyárilag kalibrálják a színek valósághű megjelenítése érdekében. Ergonomikus állvánnyal, csatlakozók gazdag választékával, valamint a QuickFit kép- és dokumentummegjelenítő szoftverrel érkezik.

A grafikai tervezők és más szakemberek igényeinek kiszolgálásához készített, IPS paneles ASUS PA238Q a ProArt termékcsalád legújabb tagja: egy 23 hüvelykes, LED-háttérvilágítással ellátott, natív 1920 x 1080-as felbontású képernyőről van szó. Az sRGB színtér 100 százalékos megjelenítésére képes monitorokat a páratlan színhűség eléréséhez a gyárban egyenként kalibrálják be. A PA238Q az ASUS exkluzív, QuickFit Virtual Scale nevű szoftverével érkezik, hogy a fényképeket és más dokumentumokat eredeti méretükben lehessen megjeleníteni a képernyőn. A minden irányban állítható állvány stabil és erős, és a képernyő sokoldalú I/O-funkcionalitást kínál: a HDMI, DisplayPort, DVI-D és D-sub csatlakozók mellett több USB port is található rajta.

Aprólékos gyári kalibrálás

A színek hiteles megjelenítése érdekében a PA238Q egy, az sRGB színteret teljes egészében megjeleníteni képes IPS panelre épül – ez a professzionális grafikai munkák során elengedhetetlen. Az IPS technológia 178 fokos betekintési szöget tesz lehetővé, vagyis a színek akkor sem vesznek el vagy fakulnak ki, ha a képernyőt extrém függőleges vagy vízszintes szögből nézik. A precíziós, egyedi kalibráció a gyárban garantálja, hogy az átlagos delta E tényező 5-nél kisebb, ezzel is javítva a színhűséget. Szemben a hagyományos monitorok nyolcbites tábláival, a PA238Q belső firmware-je 10 bites keresési táblát használ az RGB-színekhez. Az eredmény simább és pontosabb színfokozatok és -megjelenítés. A kontrasztarány elképesztően nagy, 50 000 000:1, ami a sötét és világos részek valóban éles megkülönböztetését, és persze egészen kiváló képminőséget eredményez. A 16:9 képarány pedig azt jelenti, hogy mindezen funkcióival a PA238Q igen vonzó monitorrá válik az olyan szórakoztató alkalmazásokhoz is, mint a filmnézés vagy a játék.

Hatékonyságnövelő funkciók
Az ASUS az exkluzív QuickFit Virtual Scale (virtuális méretezés) nevű funkciót mellékeli a PA238Q-hoz, amellyel a fényképek és dokumentumok életnagyságban tekinthetők meg a képernyőn. A szoftver által támogatott méretek az A4, Letter, 8” x 10”, 5” x 7”, 4” x 6”, 3” x 5” és 2” x 2”. A még nagyobb rugalmasság érdekében különféle igazítási funkciókat, valamint centiméter és hüvelyk alapú rácsokat is tartalmaz. A QuickFit egyetlen gyorsbillentyűvel, bármikor aktiválható. A több feladat könnyebb elvégzését „kép a képben” (PIP), illetve „kép és kép” (PAP) funkciók segítik. A PA238Q állványa minden irányban állítható (magasság, döntés és forgatás), megkönnyítve a munkát és a szórakozást. A PA238Q négy, hagyományosan elhelyezett USB-csatlakozója (kettő oldalt, kettő hátul) egyszerű hozzáférést tesz lehetővé tárolóeszközök és fájlformátumok széles köréhez, hogy a különféle tartalmak azonnal megjeleníthetők legyenek.

Be- és kimenetek bőséges választéka

Ahogy az egy felsőkategóriás monitorhoz illlik, a PA238Q is igen sokféle csatlakozót és portot kínál. A PA238Q a HDMI használatával gond nélkül összeköthető bármelyik modern multimédiás vagy tartalommegosztó rendszerrel, a DisplayPort, DVI-D és D-sub csatlakozókkal pedig egyéb eszközök széles köre csatlakoztatható – így a monitor többféle forrás egyetlen képernyőjeként is működhet.
 

Kulcsszavak: ASUS monitor

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05