Samsung új Series 3 noteszgép-sorozat fiataloknak

Széll Zoltán, 2011. július 7. 10:52

A Samsung Electronics hamarosan hazánkban is bemutatja legújabb noteszgépcsaládját, a Series 3-at. A Series 3 300V tagjai a legújabb, második generációs Intel Core i5/i3 processzorokkal, előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel és a legújabb NVIDIA GeForce videokártyával érkeznek.

 A modern, elsősorban fiataloknak szánt noteszgépek képernyőkeretének vastagsága a korábbi modellekéhez képest 55-60 százalékkal csökkent, valamint az új készülékek elődeiknél könnyebbek is. A sorozat Magyarországon a fekete mellett narancssárga, továbbá ezüst és kék szszínekben is elérhető lesz.

 A Series 3 egyedi kialakítása kiemelkedő teljesítménnyel párosul. A stílusos és elegáns megjelenésű „island” billentyűzeten a billentyűk optimális távolságra kerültek egymástól, hogy még egyszerűbbé és kényelmesebbé váljon a gépelés. A Samsung tesztjei bizonyítják a klaviatúra tartósságát: akár 10 millió leütést, azaz 6 évnyi használatot is gond nélkül elviseknek a billentyűk.

 A Samsung különleges „Fast Start” technológiájának köszönhetően a Series 3 300V számítógépek esetében nincs több fölösleges várakozás, hiszen az azonnali bekapcsolás funkcióval másodpercek alatt életre kelthető a készülék. A hibrid alvó mód egyesíti magában a gyors rendszerindítást a hibernálás stabilitásával, így nem kell hosszan várni az indulásra.

 A noteszgép második generációs Intel Core i5/i3 processzora révén bekapcsolt állapotban is villámgyorsan reagál a parancsokra, legyen szó böngészésről, dokumentum-szerkesztésről vagy zenehallgatásról. Ehhez hozzájárul az NVIDIA GeForce videokártya teljesítménye, amely kiválóan alkalmassá teszi az eszközt jétékok futtatására, videozásra vagy képszerkesztésre.

 A Series 3 noteszgépeinek matt kijelzője jó olvashatóságot garantál még napos időben is, így a sorozat kiválóan alkalmas akár kültéri munkákhoz is.

 A 300V nagy teljesítményű akkumulátoraival akár 7 (4400 mAh) órán keresztül használható a számítógép egyetlen feltöltéssel, így a felhasználó nem függ többé a legközelebbi konnektortól sem, ha hosszú órákon át szeretné kihasználni gépe képességeit. A Samsung „Power Plus” intelligens töltési eljárásnak köszönhetően a 300V és akkumulátorai ezer feltöltés után is képesek megőrizni kapacitásuk 80 százalékát, míg az átlagos akkumulátorok teljesítménye már hozzávetőleg 300 feltöltés után erre a szintre csökken. A noteszgép ezáltal kevesebb akkumulátort „fogyaszt” teljes élettartama alatt, így kevésbé terheli meg a környezetet.

 A 300V kis tömegének köszönhetően bárhová elkísérheti tulajdonosát. Arról, hogy ilyen esetekben ne érje sérülés, a „Duracase”, a Samsung speciális karcálló felülete gondoskodik.

 „Az új sorozatot elsősorban a fiatal célcsoport szánára terveztük, akik a maximumot szeretnék kihozni a noteszgépükből. Az elegáns kivitelezésű, élénk divatos színekben kapható készülékek tökéletes kiegészítői a fiatalok életének” – mondta Kyuho Uhm, a Samsung Electronics IT divíziójának alelnöke.

 A Samsung Series 300V 2011 augusztus közepétől lesz elérhető Magyarországon, 179 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói ártól.

 A Samsung 300V5A modell 15,6 hüvelykes HD LED (1366 x 768) képernyőt, előtelepített MS Windows 7 Home Premium (64-bit) operációs rendszert, 2nd Generation Intel Core i3-2310M processzort (3 MB L3, 2,10 GHz) vagy 2nd Generation Intel Core i5-2410M processzort (3 MB L3, 2,30 GHz), max. 8 GB DDR3 1333 MHz SDRAM memóriát, 320 GB / 500 GB (5400 rpm) merevlemezes meghajtót, „Super Multi Dual Layer” optikai meghajtót, Intel HD GPU-t vagy NVIDIA GeForce GT 520MX grafikus processzort és 6-cellás (48 Wh) telepet tartalmaz.

 A 366,9 x 240,0 x 29,9-31,6 mm-es noteszgép súlya 2,45 kg.
 

Kulcsszavak: Samsung notebook

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05