Új MSI és Gateway noteszgépek új Intel és AMD processzorokkal

Széll Zoltán, 2011. július 10. 20:36

Az MSI a hét utolsó munkanapján fedte fel az X-Slim noteszgép-sorozat legújabb tagjait, az X460 és az X460DX modelleket. Az előbbi a legkönnyebb négymagos Core i7 lapka alapú 14 hüvelykes noteszgép. Az utóbbi kevesebb mint 25 mm vastag és súlya mindössze 1,98 kg.

 Az X460 modell Intel Core i7 és Core i5 lapkákkal egyaránt kapható, míg a az X460DX modell csak Intel Core i5 lapkákkal kerül forgalomba. Az új noteszgépek komponense még az Nvidia GeForce GT540M diszkrét grafikus kártya, amely támogatja a DirectX11 grafikus technológiát. Az új noteszgépek tartalmazzák még az MSI Boost technológiát, amely lehetővé teszi, hogy a rendszer a diszkrét grafikus kártyára kapcsoljon, amikor nagyobb feldolgozási teljesítményre, vagy az Intel integrált GPU-ra kapcsoljon, amikor kevesebb energiára, vagy nagyobb energiahatékonyságra van szükség.

 Az X460 és az X460DX modellek további jellemzői még az opcionális, második merevlemezes meghajtó, az opcionális SSD (solid-state drive = szilárdtest meghajtó) tároló és a 8 óra üzemidőt biztosító telep.

 A Gateway az ID és az NV noteszgép sorozatot frissített fel új modellekkel, amelyek a legújabb Intel és AMD  processzorokat használják A szintén a héten bevezetett Gateway ID47 modell Intel Core i5 „Sandy Bridge” processzort, 4 GB DDR3 SDRAM memóriát, 500 GB-os merevlemezes meghajtót, DVD írót és integrált grafikus processzort tartalmaz. A Gateway mérnökei 14 hüvelykes képernyőt szereltek egy 13,3 hüvelykes modell házába.

 A nagyobb NV sorozatú noteszgépek 15,6 hüvelykes képernyőt tartalmaznak Intel vagy AMD processzorokkal. Az NV57 sorozatú noteszgépekben Intel 2nd generációs, Sandy Bridge architektúrán alapuló Core processzorok dolgoznak, amelyeket az Intel a januári CES 2011 kiállításon jelentett be.

 Ezzel szemben az új NV55 sorozatú noteszgépek az áprilisban bevezetett AMD A-Series „Liano” processzorokon alapulnak. A Gateway hivatalosan elmondta, hogy az NV55 sorozatú modellek a teljesítmény és energiahatékonyság erős kombinációi.

 A Gateway noteszgépek mindkét sorozata tartalmaz még egy USB 3.0 kaput (10x gyorsabb mint az USB 2.0), HDMI (Hifg-Definition Multimedia Interface) 1080p kimenetet és és kártyaolvasókat.

 A két új Gateway noteszgép már kapható, induló áruk 499,99 US$.

Kulcsszavak: MSI notebook Gateway

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09