Mobilon is utalnának a hazai okostelefon-tulajdonosok

forrás Prim Online, 2011. július 20. 13:23

A hazai okostelefon-tulajdonosok harmada, 270 ezer ember nyitott egy kifejezetten erre az eszközre optimalizált internetbanki alkalmazásra – derült ki egy, az OTP Bank megbízásából készített friss felmérésből. A kutatás rávilágít arra is, hogy a megkérdezettek az egyik legfontosabb mobilbanki alkalmazásnak az átutalást tartják.

A hazai okostelefon-tulajdonosok mindegyike használ legalább egy banki szolgáltatást – állapítja meg a 25-65 éves okostelefonnal és banki kapcsolattal rendelkező felhasználók körében, az OTP Bank Elektronikus Banki Üzletága megbízásából, az Ipsos által 2011 első negyedévének végén készített felmérés.
A megkérdezett okostelefon-használók közel valamennyien rendelkeznek bankkapcsolattal: 96%-uknak van bankkártyája 94%-uknak folyószámlája, háromnegyedük pedig rendszeresen online számítógépes kapcsolaton keresztül intézi pénzügyeit. A válaszadók döntően számlainformációk lekérdezését és eseti átutalási megbízásokat intéznek a bankok internetes oldalain. A lekötésekhez, az értékpapír-műveletekhez, illetve a telefonfeltöltésekhez viszont csak ritkán használják ezt a platformot.

A kutatás szerint az okostelefonnal rendelkező internetbankolók egyelőre mindössze 8 százaléka használja mobiltelefonon keresztül az online banki felületeket, melynek elsősorban az új technológiával kapcsolatos kezdeti idegenkedés az oka.
Bár a felhasználók többsége még nem érzi szükségesnek, hogy áttérjen az asztali pc-ről a mobiltelefonra bankügyei intézésében, mintegy 270.000 okostelefon-tulajdonos szívesen használna biztonságos mobilbanki alkalmazást, ha arra lehetősége nyílna – derült ki a felmérésből.
A funkcionalitást tekintve a két legjobban várt okostelefonos internetbanki szolgáltatás a számlainformációk lekérdezése és az eseti átutalási megbízások intézése. Ezeket követik az online vásárlás, az állandó beszedési megbízások, az árfolyamok lekérdezése, a lekötések, a lekötött betétek kezelése és az értékpapír-műveletek iránti igények.

„A kutatás eredményei, valamint saját tapasztalataink is azt mutatják, hogy a jövőben egyre inkább felértékelődnek a felhasználók szemében azok az hitelintézetek, amelyek bárhonnan, bármikor képesek biztonságos online platformokon keresztül egyszerű és gyors banki szolgáltatásokat nyújtani. Az OTP Bank jelenleg is futó fejlesztései pontosan ezeket a célokat szolgálják” – mondta el a felmérés kapcsán Forrai Péter, az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóságának vezetője.

A bank 2010-ben indította el a Fórum Programot, amely azokat a banki fejlesztéseket fogja össze, amelyekhez a pénzintézet kikéri a lakosság és ügyfelei véleményét. A program tavaly az iPhone-ra szabott alkalmazások fejlesztésével indult; ekkor az iPhone tulajdonosok fejthették ki, milyen banki alkalmazásokat használnának szívesen ezen az eszközön. Azóta az OTP Bank internetbanki okostelefonos applikációja sikerrel debütált és már elérhető iPhone, valamint Android változatban is. Az OTP Bank iPhone alkalmazását tavaly október óta eddig közel 11.000 alkalommal, az Android verziót idén márciustól mintegy 3.600 alkalommal töltötték le. Ez a szám a legnagyobb magyarországi hitelintézet várakozásai szerint, a tervezett új funkciók beépítésével tovább fog emelkedni.
 

Kulcsszavak: OTP okostelefon mobilszolg

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09