Dupla teljesítményű új Apple MacBook Air modellek

forrás Prim Online, 2011. július 26. 08:25

Az Apple bemutatta az új generációs processzorokkal, nagy sebességű Thunderbolt I/O technológiával és háttérvilágítású billentyűzettel megújított MacBook Air laptopokat. A termékcsalád tagjain a Mac OS X Lion operációs rendszer fut. Az előző generáció teljesítményét akár megkétszerező laptopok a flash-alapú adattárolónak köszönhetően azonnali működésre képesek, kompakt kialakításuk révén pedig kiemelkedő a hordozhatóságuk.

A MacBook Air 11 és 13 hüvelykes méretben kapható. Mindkét modell nagyszerűen hordozható táskában, mivel a MacBook Air tartós alumínium unibody háza hihetetlenül vékony: legvékonyabb pontján mindössze 0,3 cm, legvastagabb pontján pedig 1,7 cm. A flash-alapú tároló jóvoltából a MacBook Air rendszere pillanatok alatt indul, gyors hozzáférést biztosít az adatokhoz, emellett megbízhatóbban és bámulatos energiatakarékossággal működik. A 11 hüvelykes modell súlya 1,07 kg, akkumulátorának üzemideje pedig akár 5 óra. A 13 hüvelykes, 1,34 kg-os MacBook Air akár 7 órán át használható egyetlen feltöltéssel.

A legújabb kétmagos Intel Core i5 és Core i7 processzorokkal működő új MacBook Air akár a kétszeresét is képes nyújtani az előző generációs modellek teljesítményének. Ez elegendő a fénykép- és filmszerkesztéshez csakúgy, mint a FaceTime-videohívásokhoz, a játékok futtatásához és a dokumentumokkal, prezentációkkal végzett munkához. A MacBook Air modellek Intel HD Graphics 3000 grafikus processzorral és akár 4 GB gyorsabb, 1333 MHz-es memóriával vannak felszerelve.

A MacBook Air laptopok a Thunderbolt I/O-technológiának köszönhetően eddig soha nem látott mértékben bővíthetők. Egyetlen kábel segítségével csatlakoztathatók hozzájuk a különféle nagy teljesítményű perifériák, így például a Mac laptopok kiváló dokkoló-állomásaként is használható, új Apple Thunderbolt Display kijelző. A Thunderbolt technológia egyszerű kiegészítő megoldásokkal a régebbi típusú kapcsolatok, például a FireWire és a Gigabit Ethernet használatát is lehetővé teszi.

A MacBook Air teljes méretű billentyűzete háttérvilágítást kapott, a hatékony navigációt pedig innovatív, üvegfelületű Multi-Touch érintőpad biztosítja. A billentyűzet kialakítása kényelmessé és egyszerűvé teszi a gépelést, a változásokat észlelő fényérzékelő pedig automatikusan a környezet fényviszonyainak megfelelően állítja be a billentyűk megvilágítását. A Multi-Touch érintőpadon a Lion rendszer új Multi-Touch mozdulatai is használhatók. Az új ujjmozdulat-parancsok lehetővé teszik a lendületes görgetést, a weboldalak és képek csípő mozdulattal végzett nagyítását, a balra, illetve jobbra lapozó mozdulattal végrehajtott lapozást, valamint a váltást a teljes képernyős alkalmazások között.

A MacBook Air ragyogó, nagy felbontású, LED-es háttérvilágítású kijelzője lenyűgöző vékonyságának ellenére is utoléri a jóval nagyobb, masszívabb kijelzők felbontási teljesítményét. A hihetetlenül gyors Wi-Fi kapcsolat segítségével a felhasználók vezeték nélkül tölthetnek le alkalmazásokat a Mac App Store, illetve zenéket és filmeket az iTunes szolgáltatásból, biztonsági másolatot készíthetnek adataikról a Time Capsule eszközre, valamint egyszerűen oszthatnak meg fájlokat az AirDrop funkció használatával. A MacBook Air laptopokon a vezetékes és vezeték nélküli tartozékok használatához két USB-port áll rendelkezésre, a vezeték nélküli perifériák pedig Bluetooth-kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatók.

Az Apple az iparág legkörnyezetbarátabb laptopjait gyártja. Az új MacBook Air is megkapta az EPEAT Gold minősítést, és megfelel az Energy Star 5.2 szabvány követelményeinek. A készülékek unibody házának anyaga nagymértékben újrahasznosítható alumínium. Alapfelszereltségük része a higany felhasználása nélkül, arzénmentes üvegborítással készült energiatakarékos, LED-es háttérvilágítású kijelző. A Mac noteszgépek jelentős mértékben újrahasznosítható alapanyagokból készülnek. Nem tartalmaznak brómtartalmú égésgátlókat, és PVC-mentesek.

Minden új MacBook Air laptopon a Mac OS X Lion, a világ egyik legfejlettebb operációs rendszerének nyolcadik főverziója fut. A fényképek, filmek és zenék készítésére és megosztására szolgáló iLife programcsomag szintén az alapfelszereltség része. A Lion több mint 250 új funkció használatát teszi lehetővé a Mac számítógépeken. A legfontosabb újítások között a következőket is üdvözölhetjük: új Multi-Touch ujjmozdulatok; a teljes képernyős alkalmazások rendszerszintű támogatása; a Mission Control funkció, a Mac számítógépen futó alkalmazások áttekintésére szolgáló innovatív nézet; az operációs rendszerbe beépített Mac App Store, a kiváló szoftverek legjobb lelőhelye; a Launchpad, az alkalmazások új kezdőlapja; valamint a teljesen átalakított Mail alkalmazás.

Árak és elérhetőség

A 11 és 13 hüvelykes MacBook Air modellek 2011. július 21-étől kerülnek forgalomba az Apple hivatalos viszonteladóinál és disztribútorainál. Az 1,6 GHz-es, 11 hüvelykes MacBook Air két változatban kapható: 2 GB memóriával és 64 GB-os flash-alapú tárolóval, illetve 4 GB memóriával és 128 GB-os flash-alapú tárolóval. Az 1,7 GHz-es, 13 hüvelykes MacBook Air szintén két konfigurációban kerül az üzletekbe: 4 GB memóriával és 128 GB-os flash-alapú tárolóval, illetve 4 GB memóriával és 256 GB-os flash-alapú tárolóval. Személyre szabott konfigurációs lehetőségek és tartozékok: 1,8 GHz-es Core i7 processzor, nagyobb flash-tároló, MacBook Air SuperDrive meghajtó és USB Ethernet adapter.
 

Kulcsszavak: notebook Mac Apple

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50