Toronymagasan

Vértes Ádám, 2011. augusztus 9. 22:57

Mínusz egyedik tegnap, nulladik ma, és még csak holnap köszönt be az idei Sziget Fesztivál első napja, az ötnapos dzsembori még csak most kezdődik. Az idei programsorozat talán minden eddiginél színesebb, még az infrastrukturális szolgáltatások is a show részei. Foto sorozatunk a közel 300 m2-es LED-fallal, több mint 1,5 millió LED-diódával felszerelt Vodafone tornyot mutatja be.

Az impozáns építményen egész nap az európai hírű művészcsoport által kreált 3D-s vetítések futnak felváltva a közel 60 DJ által szolgáltatott zenéhez komponálva. A torony a Vodafone villámgyors mobilinternet szolgáltatásának szimbóluma - hiszen a kilátogatók a 21 megabites letöltési sebességű mobilnetet használhatnak a fesztiválon – de számos praktikus funkciót is ellát az épületegyüttes. Helyet kapott itt például a Vodafone Smart Store névre keresztelt bolt, és persze van akkumulátortöltő állomás is.

 

Esténként két alkalommal  Fénysebességgel a jövőbe címmel látványos fény- és hangshow látható a torony oszlopain, és az okostelefonok képernyője is  az óriási LED-falra költözik, ahol bárki bizonyíthatja ügyességét – akár több száz néző előtt - a Bullet Storm nevű mobiljátékban. A közel 30 méteres teljes magasságú torony két hét alatt készült el, s a LED-falakkal együtt mintegy 15 tonnát nyom.

 

mobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NFC világkongresszuson mutatkozik be a Cellum világújdonsága

A szeptember 19 és 22-között Franciaországban megrendezett NFC World Congress rendezvényen is bemutatja a magyar Cellum az NFC CellLink névre hallgató, világújdonságnak számító technológiáját. Az új fejlesztés lehetővé teszi a bankoktól és mobil-szolgáltatóktól független mobiltelefonos vásárlást és számlafizetést, és segítheti az érintkezésmentes NFC technológia gyorsabb nemzetközi elterjedését.

2011. szeptember 19. 14:31

Google Wallet – a telefon, mint pénztárca

Az egyik legnagyobb bankkártya-kibocsátó cég, a MasterCard hamarosan bevezeti az Egyesült Államokban a mobil eszközzel történő fizetést. A szolgáltatásban a partnere a Google, melynek Google Wallet új alkalmazása az Android telefonokról lesz elérhető.

2011. szeptember 17. 20:50

A Magyar Telekom anyavállalata már elfogad előrendelést az iPhone 5-re

Még senki nem tudja az iPhone 5 pontos paramétereit, ismeretlen az ára is, nem tudni, hogy milyen díjcsomagokat kínálnak hozzá a szolgáltatók, ám mindez nem akadályozza meg a Magyar Telekom anyavállalatát, a Deutsche Telekomot abban, hogy elkezdje az előrendelések elfogadását az Apple újdonságára. Bővebben: Kütyü Magazin (http://kutyu.hu/cikk/2011/09/06/a_deutsche_telekomnal_elorendelheto_az_iphone_5)

2011. szeptember 7. 07:42

Magyar Termék Nagydíjat nyert az első magyar érintőképernyős GPRS mobiltelefon

Az első magyar érintőképernyős GPRS mobiltelefont – „Vario Medcare” néven – idén mutatta be a MOHAnet Mobilsystems Zrt. a Medcare Classic utódaként. Az új készülék rövid idő alatt több szakmai elismerésben is részesült, tegnap pedig az elődmodell 2008-as sikerét megismételve elnyerte a tizenegyedik alkalommal kiírt Magyar Termék Nagydíjat. A Vario Medcare a legfőbb elismerés mellett az Informatikai Nívódíjat is bezsebelte. A díjakat Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója vette át 2011. szeptember 1-én a Parlament Felsőházi Termében.

2011. szeptember 2. 12:02

Kicsi a Nokia 700, de ...

A Nokia bemutatott három tömegpiacra szánt okostelefont, a Nokia 700, a Nokia 701 és a Nokia 600 készülékeket, melyek tovább bővítik a Nokia Symbian-alapú okostelefon-sorozatát. Mindhárom telefon Symbian Belle platformon fut, egyérintéses NFC-alapú megosztással és párosítással, az eddigi legszemélyesebb felhasználói felülettel és egy még erőteljesebb internetes böngészővel rendelkezik.

2011. augusztus 27. 08:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05