Linux alkalmazások kezelése A-tól Z-ig: SUSE Studio 1.2

forrás Prim Online, 2011. augusztus 11. 13:33

Világszerte elérhetővé vált a SUSE Studio 1.2 verziója. A díjnyertes fejlesztőplatform legújabb
frissítésének segítségével könnyebbé válik az ügyfelek és a fejlesztőcégek számára a Linux alapú alkalmazások és szolgáltatások készítése, frissítése és kezelése az x86, nyilvános felhő és IBM System z* alapú telepítéseken. A SUSE Studio segítségével minden korábbinál egyszerűbb a hordozható alkalmazás-csomagok, a szoftverkészülékek és a virtuális gép konfigurációk létrehozása és felügyelete.

A SUSE Studio hidat képez az x86 mikroprocesszoros architektúrák és a nagyszámítógépes rendszerek között azáltal, hogy leegyszerűsíti a nagyszámítógépen található szoftveralkalmazások létrehozását, tesztelését, karbantartását és telepítését. A kulcsfontosságú Linux alapú szolgáltatások százait futtató ügyfelek mostantól időt és költséget takaríthatnak meg az x86-os és nagyszámítógépes informatikai szolgáltatások hatékonyabb valamint gyorsabb
összeállításával, amelyet a SUSE Studio könnyen használható felülete biztosít.

Termékverziók


A SUSE Studio két kiadásban kapható: a SUSE Appliance Program partnerei számára készült a SUSE Studio Standard Edition, a nagyvállalati ügyfelek részére pedig a SUSE Studio Advanced Edition ajánlott. A SUSE Studio Standard Edition lehetővé teszi a független szoftverszállítók számára, hogy alkalmazásaikat gyorsan és az igények szerint testre szabva „szolgáltatássá” alakítsák át, versenyre kelve az egyéb szolgáltatásként kínált ajánlatokkal. A SUSE Studio Standard Edition a leggyorsabb és legkönnyebb módja annak, hogy a független szoftverszállítók csökkentsék a telepítési költségeket, és kiterjesszék alkalmazásaikat a felhőre.

A SUSE Studio Advanced Edition célja, hogy segítse a nagyvállalatokat a Linux alapú alkalmazás-képfájlok létrehozásában, konfigurálásában és karbantartásában, csökkentve a szoftvertelepítések bonyolultságát, valamint karbantartási és támogatási költségeit. A munkaigényes rutinfeladatok automatizálásával új és egyszerű módját nyújtja az
informatikai szolgáltatások létrehozásának, karbantartásának és telepítésének, így a hatékonyság növelhető, a bonyolultság és a költségek pedig tovább csökkenthetők.

Mindkét kiadás tartalmazza a SUSE Studio Onsite, a SUSE Lifecycle Management Server, a WebYaST és a KIWI Support termékeket. A SUSE Studio Advanced Edition emellett a System z-t is támogatja.

A SUSE Studio Onsite a SUSE Studio Online helyi, tűzfal mögötti változata, amellyel fizikai, virtuális és felhőalapú rendszerekre is készíthetők alkalmazásképek és eszközök. A SUSE Studio Onsite konfigurációja, egyszerűen használható kezelőfelülete és beépített tesztelési szolgáltatásai megegyeznek azokkal, amelyeknek a SUSE Studio Online a népszerűségét köszönheti, azonban a SUSE Studio Onsite az adatközpontba telepített kiszolgálón fut.

A SUSE Lifecycle Management Server olyan innovatív termék, amely az ügyfelek részére szánt frissítések terjesztéséhez szükséges hitelesítés-, jogosultság- és hozzáférés-felügyeletet végzi az
eszközök szállítói számára. A SUSE Lifecycle Management Server elsősorban az eszközök frissítési tárhozzáféréseinek létrehozásáért és kezeléséért felelős.

A WebYaST eszköz a SUSE Linux Enterprise Server rendszer távoli, webes alapú konfigurációját teszi lehetővé. A felhasználók egyéni konfigurációs modulokat hozhatnak létre, majd beágyazhatják ezeket az eszközökbe, hogy megfeleljenek az egyedi távoli eszközkezelési
igényeknek.

A KIWI Support a SUSE díjnyertes támogatási terméke, amely a KIWI nyílt forráskódú projekthez biztosít támogatást. A KIWI, a SUSE Studio és a SUSE Linux Enterprise kiváló parancssori eszközökkel rendelkező lemezkép-készítő eszköze.

A SUSE Studioról


Az alatt a két év alatt, amióta a SUSE Studio nyilvánosan elérhető, a vezető független szoftverszállítók, technológiai szolgáltatók és vállalatok széleskörű támogatásukról tettek tanúbizonyságot. A mai napig több mint 150 000 regisztrált felhasználó több mint 800 000
eszközt hozott létre. Mi több, a 2010-ben útjára indított SUSE Gallery körülbelül 7000 eszközt tárol, és körülbelül 52 500 letöltést regisztrált.

A SUSE Studio Standard Edition és a SUSE Studio Advanced Edition már most is elérhető. A további termékfrissítésekről bővebb információt talál a http://www.suse.com/products/susestudio/ webhelyen.

Kulcsszavak: Novell Linux

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Ez a csalási forma szedi leggyakrabban áldozatait az idősek körében

Leginkább a számítógépes vírusoktól és adataik illetéktelen kézbe való kerülésétől tart ez az 50 évnél idősebb korosztály, és 10 százalék körüli azok aránya, akik voltak már online csalás vagy támadás áldozatai, derült ki egy friss kutatásból. Csalás észlelése esetén kiemelkedő azok aránya, akik rendőrséghez fordulnának, de az informális segítségkérés és a szolgáltató felkeresése is jellemző. 

2024. március 20. 19:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05