Új ultrahordozható Samsung noteszgép

Széll Zoltán, 2011. augusztus 14. 10:48

A Samsung bemutatta az új, letisztult és formatervezett  Series 3 350UU2B noteszgépét. A hordozható számítógép nagyon vékony és könnyű, 1,4 kg-os tömege mellett magassága sem haladja meg egy 100 forintos érme átnérójét. Az ezüstszínben kapható gép képernyőjének kerete elegánsan vékony azaz a nagyobb kijelzó oltárárán nem kell feláldozni a mobilitás előnyét sem.

A matt kijelző kiváló képminőséget és olvashatóságot eredményez még szabadtéren is, a 350U2B hosszú üzemidejű akkumulátora akár 6 órán keresztül is működésben tartja a készüléket. Az Intel Core i3 processzorral, Windows 7 operációs rendszerrel  és a Samsung Fast Start nevű gyorsindító technológiájával felszerelt masina optimális teljesítmémyt nyújt.

A Series 3 350U2B ultrahordozhatóságának egyik kulcsa a képernyő különleges vékony kerete, amely a kategóriájában megszokottnál kisebbé és könnyebbé teszi a készüléket, miközben a megfelelő méretű kijelzőről sem kell lemondania a felhasználónak.

A noteszgép hosszú akkumulátoros üzemidejének köszönhetően a felhasználók útközben is könnyedén elintézhetik ügyeiket. Emellett, a Samung PowerPlus intelligens feltöltési technológiájának köszönhetően az akkumulátor 1000 feltöltés után is megörzi kapacitásának 80%-át, míg az átlagos akkumulátorának teljesítménye már hozzávetőleg 300 feltöltés után erre a szintre csökken. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a technológia amellett, hogy gazdaságosabb, a környzetet is jobban kiméli, hiszen ritkábban kell cserélni az akkumulátort, mint egy átlagos készülék esetében. Ráadásul a Samsung Fast Start technológiájával másodpercek alatt életre kelthetó a számítógép – a hibrid alvó mód egyesíti magában a gyors rendszerindítást a hibernálás stabilitásával, így nem kell hosszan várni az indulásra.

A Series 3 350U2B noteszgép matt, 12,5 hüvelykes HD LED képernyőjével a legapróbb részletek és a legmerészebb színek is tökéletesen élvezhetők, még a szabadban is. A matt felület a szemet is kevésbé fárasztja, ráasásul az apró karcolásoknak is jobban ellenáll.

A széles körű felhasználhatóság érdekében a noteszgép négy az egyben kártyaolvasóval, Bluetooth V3.0 High Speed csatlakozóval, valamint egy sor USB-és HDMI kapuval lett felszerelve azért, hogy a zenék, képek, videok ls egyéb fájlok bármilyen modern készülékről gyorsan megoszthatók legyenek. A kiváló minőségű, ergonómiailag méretezett sziget típusú billentyűzet könnyebbé teszi a gépelést, tehát ugyanannyi idő alatt kevesebb hibával gépelhető le. Az ergonómikus dizájnnak köszönhetően a billentyűk egymástól optimális távolságra helyezkednek el, amely az egyéb megoldásoknál sokkal higiénikusabb, hiszen a kosz nem ragad be a billentyűk közé. A beépített Samsung Duracase váz speciális karcálló felületével a mindennapi ütődések és koccanások ellen nyúlt védelmet, így a noteszgép hosszútávon is megtartja a stílusos, újszerű kinézetét.

A Samsung Series 3 350U2B noteszgép hazánkban augusztus közepétől lesz elérhető. Ajánlott bruttó végfelhasználói ára 168 900 Ft.

A Samsung Series 3 350U2B ultrahordozható noteszgép 12,5 hüvelykes HD LED (1366x768 képpontfelbontás) képernyőt, Windows 7 Home Premium (64-bit) operációs remdszert, Intel Core i3 2310M (2,1 GHz) mikroprocesszort, 2 GB SDRAM memóriát, 320 GB-os SATA II (5400 RPM) merevlemezes meghajtót, Intel HD grafikus processzort, HDMI csatlakozót, 2x USB 2.0 kaput, 4 az 1-ben kártyaolvasót (SD, SDHC, SDXC, MMC) és 6-cellás (46,9 Wh-ás) telepet tartalmaz.

A 298,9x197,8x20,6 mm-es noteszgép tömege 1,4 kg.

Kulcsszavak: notebook Samsung

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50