A HP kiszervezi a személyi számítógép divizíót

forrás Prim Online, 2011. augusztus 19. 16:08

A HP vezetősége a pénzügyi és jogi tanácsadókkal együtt vizsgálja annak lehetőségét , hogy személyi számítógép üzletágát külön vállalatba szervezze ki, kiválás (spin-off) vagy más - az USA-beli részvényesek számára lehetőleg adómentes - tranzakció útján. A HP számításai szerint a tranzakció egy-másfél éven belül lezárulhat.

A HP ma bejelentette, hogy igazgatósága felhatalmazást adott a Personal Systems Group (PSG) jövőjére vonatkozó alternatív stratégiák értékelésére, beleértve a PC üzletág külön társaságba történő szervezésének lehetőségét kiválás (spin-off) vagy más tranzakció útján.

 
A HP alapjaiban kívánja átalakítani a divíziót. A terv fontos része, hogy a beruházásokat, az erőforrásokat és a vezetőség figyelmét olyan megoldások kidolgozására összpontosítsa, amelyek nagyobb értékhez juttatják a kis-, közép- és nagyvállalati, valamint a kormányzati ügyfeleket. A HP meggyőződése, hogy a PSG alternatíváinak értékelése hozzásegíti a vállalatot stratégiai céljai teljesítéséhez, a nyereséges növekedéshez és a részvényesi érték növeléséhez. Nyomtatási megoldásokat, szoftvereket, szolgáltatásokat, szervereket, tárolókat és hálózati megoldásokat tartalmazó portfóliójával a HP a tranzakció után is tovább segíti ügyfeleit.
 

„A PSG-t érintő alternatívák keresésével demonstráljuk elkötelezettségünket a részvényesi érték növelése és a koncentráltabb stratégiai illetve pénzügyi figyelem iránt” – jelentette ki Léo Apotheker, a HP elnök-vezérigazgatója. „A HP márciusban felvázolt stratégiája a számítási felhőt, valamint az ügyfeleink változó igényeire reagáló megoldásokat és szoftvereket állítja a középpontba, igazodva a technológia fogyasztásának és alkalmazásának módját gyökeresen átformáló, általános piaci trendekhez. Azóta ezek a trendek tovább gyorsultak, ezért újabb lépéseket kell tennünk a HP átalakítására, ha ki akarjuk használni az új lehetőségeket. Úgy gondoljuk, hogy az Autonomy felvásárlásával és a PSG-t érintő alternatívák felderítésével képessé tehetjük a HP-t az eredményesebb versenyzésre és célzott stratégiájának pontosabb végrehajtására.”

 
A személyi számítógépek piaca gyorsan fejlődik. Új formai megoldások és alkalmazáskörnyezetek jelennek meg. Erre a reagálva, és a vállalat illetve részvényesei érdekeit szem előtt tartva a HP megvizsgálja annak lehetőségét, miként pozicionálhatná magát a PSG úgy, hogy jobban kövesse a gyors változásokat, és megőrizze technológiai és piacvezető szerepét.
 
„Meggyőződésünk, hogy a számára kidolgozott alternatívákkal a PSG fokozni tudja teljesítményét, sikeresebben versenyezhet és nagyobb értéket teremthet a HP részvényesei számára”– nyilatkozta Apotheker. „A PSG világszínvonalú szervezet, piacvezető pozícióval, rendkívül hatékony ellátási lánccal, széles körű jelenléttel és értékesítési képességekkel. Nyilvánvalóan léteznek olyan alternatívák, amelyek nagyobb önállóságot és rugalmasságot kínálnak a PSG számára a stratégiai beruházási döntések meghozatalában, és lehetővé teszik a divízió jobb pozicionálását az ügyfelek, a partnerek és a dolgozók szempontjából.”
 
A vállalatnak nem áll szándékában tájékoztatást adni az alternatív stratégiák kidolgozásának folyamatáról addig, amíg az igazgatóság jóvá nem hagyja vagy végre nem hajtja a tranzakciót, illetve egyéb módon időszerűnek nem ítéli a nyilvános közlést.

 

Kulcsszavak: HP PC

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

2024. április 24. 16:39

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50