Az LG teljes körű 3D termékpalettája az IFA kiállításon

forrás Prim Online, 2011. szeptember 2. 08:37

Az LG Electronics idén a berlini Nemzetközi Elektronikai Vásáron mutatja be teljes körű 3D termékpalettáját (3D Total Solution), amely tartalmaz CINEMA 3D Smart tévéket és monitorokat, 3D hangzású házimozi rendszereket és 3D projektorokat. Az LG 3D termékkínálatába tartozó eszközök mindegyike nézhető ugyanazzal a könnyű és töltést nem igénylő szemüveggel, a Smart funkciókkal pedig tökéletes és változatos 3D élményt varázsolhatunk otthonunkba.

Az LG komplett 3D szórakoztatóelektronikai megoldásának zászlóshajója, az 55 inches képátlójú LW980S NANO TV, amely egyedülálló FULL LED háttérvilágítással működik és a CINEMA 3D és a Smart TV minden előnyét tartalmazza.
Az olyan készülékek, mint az LW980S NANO TV, az LW650S vagy a környezetbarát LW570S és a többi CINEMA 3D Smart TV szettel együtt egy még ütőképesebb termékcsaládot alkotnak, amely teljes méret- és funkcióválasztékban érhető el a vásárlók számára.
Az LG a CINEMA 3D Smart tévék mellé csomagolt kényelmes, könnyű és kedvező árú szemüvegek, illetve a széles látószög lehetővé teszi, hogy egy nagyobb társaság egyszerre legyen részese az otthoni 3D mozizásnak. Ezek a készülékek a régebbi, aktívzáras 3D televízióikhoz képest kevésbé fárasztják a szemet.

Az LG CINEMA 3D termékcsaládjának legkiválóbb hangzását biztosító HX906TX 9.1-es házimozi rendszer minden eddiginél közelebb hozza a mozitermek és élő koncertek hangzásvilágát.
A HX906TX 9.1-es hangszóró rendszere négy függőleges 3D hangszóróval egészíti ki a házimozik hagyományos 5.1-es konfigurációját, így olyan magával ragadó és erőteljes hangzásvilágot teremt, amely képes visszaadni a legapróbb háttérzajokat is. A 3D hangszórók felfelé irányítják a hangokat, míg az egyes hangszórókban található 360 fokos prizmák minden irányba visszatükrözik a hangot, koncertteremmé varázsolva az nappalit.

Az LG egyedi 3D hatású DSP algoritmusának alkalmazásával a hangmező-kiterjesztési (Sound Field Expansion) technológia tovább növeli a vízszintes hangmező méretét, és a 3D hangszórókkal együtt soha nem tapasztalt 360 fokos térhangzást produkál. A tökéletesen élethű és részletgazdag hangzást egy 3D hangelemző szoftver is segíti, amely a szoba olyan pontjaiba is küld jelet, amelyek normál esetben üresen maradnának.

Az LG szabadalmaztatott, polarizált technológiájú CINEMA 3D monitorával és monitortévéjével még tovább tágul az LG 3D univerzuma. A villódzásmentes és könnyű, polarizált szemüveggel nézhető CINEMA 3D tévék után már monitoron és monitortévén is élvezhetjük a zavartalan és magával ragadó háromdimenziós élményt, legyen szó akár játékról, vagy filmezésről. A D2342P monitorral és a DM2350 monitortévével hosszabb ideig nézhetjük teljes kényelemben a 3D tartalmakat és a szellemkép mentes képmegjelenítésnek köszönhetően csökken a szemek igénybevétele is.

A LG D2342P 3D monitor elegáns kivitelben, 16:9-es képaránnyal és 16,7 millió színével tökéletes társunk lesz munkában és kikapcsolódásban egyaránt. A monitor széles betekintési szögének köszönhetően barátainkkal vagy családtagjainkkal közösen is élvezhetjük a mega kontrasztarány mélysötét és szemet gyönyörködtető, világos színeit, 2 vagy 3 dimenzióban egyaránt. A CINEMA 3D™ technológiának egyik fontos eleme a 2D-ről 3D-re konvertálás, amely ebben az esetben egy szoftver segítségével valósul meg, amit az LG két 3D-s szemüveggel együtt a monitorhoz csomagol.

Az LG DM2350 3D monitortévé egy kiváló tulajdonságokkal bíró monitor, és egy figyelemre méltó 3D tévé ötvözete. Ennek megfelelően számos extra csatlakozási lehetőséggel szerelték fel (DVB-T, DVB-C (MPEG4) tuner, Scart, Component, HDMI és RCA). A gyártó új 3D-s monitortévéje a CINEMA 3D™ tévéihez hasonlóan nagy betekintési szöget nyújt, amely a többféle használat miatt rendkívül előnyös, hiszen 3D filmeket akár nagyobb társaságban is nézhetünk. A CINEMA 3D™ monitortévé tartalmazza a 2D-ről 3D-re konvertáláshoz szükséges technológiát, így ebben az esetben nem kell külön szoftveres telepítést alkalmazni. A mozizás, zenehallgatás és játék élményét két darab beépített 5 Wattos hangszóró teszi teljessé.
 
A 3D monitorcsaládot az LG D2000 teszi teljessé. A szemkövető technológiával ellátott monitor a világon elsőként nyújt szemüveg nélküli 3D élményt. A szemüveget elhagyó parallaxis technológiát és a monitoron található speciális érzékelő kamera előnyeit egyesítő D2000 minden eddigi szabad szemmel nézhető megoldásnál szélesebb látószöget és ezáltal páratlan 3D élményt nyújt. Hála a 2D-ről 3D-re konvertálási funkciónak, a D2000 tökéletes megoldás a játékkedvelők számára is.

Az LG komplett 3D szórakoztatóelektronikai palettáját ékesítő CF3D a világ első polarizált technológiával felszerelt 3D projektora, amely egyetlen lencsén keresztül Full HD képet tud kivetíteni. A 150 inches képátmérőjű CINEMA 3D CF3D 1250 ANSI lumen (2D módban 2500 ANSI lumen) fényerősséggel, 7000:1 kontrasztaránnyal, valamint a TruMotion 120 Hz technológiával gondoskodik az élénk és gyönyörűen letisztult 2D és 3D képekről. A CF3D előlapján található kisméretű beépített kamera automatikusan kalibrálja a fényt és a képeket, hogy a készülék hatékonyan aknázza ki a 3D effektekben rejlő lehetőségeket.

Felhasználóbarát menürendszerével és kezelőfelületével a BD670 Smart 3D Blu-ray lejátszó közvetlen és egyszerű hozzáférést biztosít a prémium tartalmak széles választékához. A Smart funkciók közül nem hiányozhatnak a letölthető 3D videotartalmak, a lejátszó pedig tökéletes platformot biztosít az ilyen 3D tartalmak egyre bővülő kínálatához.

Végül, de nem utolsó sorban említsük meg az LG CINEMA 3D szemüvegeket, amelyek az otthoni 3D mozizást igazán kényelmessé varázsolják. A nagycsaládosok számára is elérhető árával, illetve szemüvegre csíptethető verziójával senkinek sem kell lemondania CINEMA 3D™ élményről. 

Az LG, a neves francia szemüveg-tervezővel, Alain Miklivel együttműködve, a 3D szemüvegek még kényelmesebb és divatosabb modelljeivel kedveskedik az erre fogékony vásárlóinak. A különleges fémekből készülő, ergonomikus szemüvegek a francia tervező védjegyének számító stílusjegyeket hordozzák. A tökéletes kényelemről az optimális súlyelosztás, a szabadalmazott orrnyereg-kialakítás, valamint az extra hosszúságú rugós szárak gondoskodnak.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05