Az 50 legjobb iPhone alkalmazás – zene és fényképezés

Vértes Judit, 2011. szeptember 8. 11:50

Korábbi cikkeinkben bemutattuk a Time szerkesztői által legjobbnak tartott iPhone játékokat, az utazással és az életmóddal kapcsolatos alkalmazásokat. Ma folytatjuk a sorozatot, és következnek a zenéhez, fényképezéshez kapcsolódó alkalmazások.

 A Mog zenei felhő eléréséhez szükséges szoftver ingyen letölthető, és havi 9,99$-ért korlátlan mennyiségű zenét hallgathatunk, illetve menthetünk le készülékünkre. Az iPhone 4 tulajdonosok más alkalmazások futtatása közben is élvezhetik a szolgáltatást.
 
A Pandora már a számítógépen is hasznosnak bizonyult, de még inkább az a telefonon. A különböző számítógépen, szerveren vagy más eszközökön tárolt zenéinket bárhonnan elérhetjük, akár a buszon, akár a konditeremben. Az iPhone készülékre töltött zenéket pedig könnyedén feltölthetjük a már meglévő zenei könyvtárunkba.
 
Többször előfordult már, hogy egy szórakozóhelyen, vagy rádióban megtetszett egy szám, de mivel nem ismertem a címét vagy az előadóját, várni kellett a szerencsére, hogy újra halljam. A SoundHound alkalmazás megoldja a problémát: azonosítja a hallott zeneszámot, még akkor is, ha közben nagy a háttérzaj.
 
De ha a meglévő számok hallgatása helyett inkább mi magunk szereznénk zenét, megtehetjük a Bloom program segítségével. Ha nem érzünk magunkban elég kreativitást, a Bloom komponál nekünk, csak be kell állítani, milyen hangulatú zenét szeretnénk: altatót, vagy ébresztő zenét. A háttérben futó vizuális mintákat is mi magunk szerkeszthetjük.
 
Az iPhone segítségével bármikor, bárhol készíthetünk fotót, amit aztán a különböző alkalmazásokkal kedvünk szerint alakíthatunk. Ha nem elégszünk meg az iPhone készülékkel készített felvételekkel, az 1,99$-ért megvásárolható Camera+ alkalmazással tökéletesíthetjük képeinket. A Camera+ nem csak a jobb fotó készítését garantálja a kép stabilizátorral és az akció felvételek készítéséhez használható üzemmóddal, de meglévő képeinket is díszíthetjük, keretbe tehetjük, vagy retro hangulatúvá varázsolhatjuk.
 
A fotózás ma már egyre több ember hobbija, vagy inkább a hétköznapok szerves része lett. A Photoshop Express épp azokat a képszerkesztő eszközöket nyújtja, amelyek elegendők ahhoz, hogy egyedivé varázsoljuk pillanatképeinket. És mindezt ingyen elérhetjük.
 
Keveseknek adatott meg, hogy kipróbálhassák a régi Holgas, Dianas filmfelvevő gépeket, de bárki kipróbálhatja milyen lehetett, ha letölti a Hipstamatic ingyenes alkalmazást. Nosztalgiának sem utolsó, és a Facbookra feltöltött képeink művészfotóknak látszanak majd.
 
Amatőröknek és profi fotósoknak egyaránt érdemes letölteni a ColorSplash alkalmazást. Javíthatjuk a fénykép minőségét, beállíthatjuk a felbontást, majd az elkészült képet fekete-fehérré változtathatjuk akár úgy, hogy bizonyos részek színesek maradnak. Az így készített fotóinkat megoszthatjuk Facebookon, Twitteren, de akár az Instagram segítségével is, ami egyfajta fotós közösségi alkalmazás.
 
 
Kulcsszavak: TOP50 iPhone zene fotó

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőbe mutató adatvizualizációs megoldások az SAP és az IFUA Horváth versenyén

Kihirdették az SAP Hungary és az IFUA Horváth adatvizualizációs versenyének nyerteseit. Ötven csapat mérte össze tudását az egyetemi és vállalati szférából. A versenyzőknek az SAP új döntéstámogató eszköze, az SAP Analytics Cloud (SAC) segítségével kellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által biztosított adatokból látványos és lényeges összefüggéseket bemutató adatelemzéseket készíteniük és prezentálniuk. 

2024. április 17. 19:55

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09