Ezer résztvevőt vár Budapestre a térség legnagyobb hacker-konferenciája

forrás Prim Online, 2011. szeptember 7. 12:39

2011. szeptember 17-18-án a Millenáris 4000 négyzetméteres B csarnokában találkozik a több, mint ezer fős hallgatósággal az a 45 magyar- és nemzetközi előadó és workshopvezető, akit a programszervező bizottság gondos előkészületek után kiválasztott a beérkezett pályázatokból. Az idei év meghívott keynote előadói Szőr Péter, a vírusvédelem atyja Los Angelesből, és Raoul Chiesa Olaszországból, aki Európa legismertebb kiber hadviselési és Cyber Crime szakértője. A hallgatóság többsége idén is Magyarországról érkezik, de lesznek résztvevők Romániából, Albániából, Németországból, Ausztriából, Írországból, Angliából, Olaszországból, az USA-ból, Kínából és Vietnámból is.

A programban helyet kapott egy történeti szekció is, ahol olyan legendás szakemberekkel találkozhatunk, mint Kovács Győző az M-3, az első magyar elektronikus, programvezérelt, automatikusan működő számítógép egyik megalkotója. Az előadásokkal párhuzamosan az idei év újdonságai a Hello Workshop-ok is elindulnak, ahol 45 percben mindösszesen 16 látogató részére tartanak előadóink gyakorlatokat a kód visszafejtés, a mobil biztonság, a digitális tanúsítványok és még sok érdekes témakörben.

 

Az emeleten a Szegedi Informatikai Történeti Múzeum Alapítvány gyűjteményének köszönhetően felélesztett ősrégi számítógépek kiállításával és néhány ritkasággal várják az érdeklődőket. Lesz működő telexgép, itt lesz Muszka Dániel és az általa megalkotott szegedi elektronikus katicabogár másolata, (ami máig is az egyetlen hazai műállat bogár-formájú feltételes reflex modell) és látható lesz többek között egy IBM 3270-es terminál is.

 

Kiemelt hangsúlyt kap ebben az évben a rendezvényen a networking és a kikapcsolódás. A földszinten kellemes beszélgetéseknek helyet adó kényelmes babzsáktér, kávézó és a legújabb szakkönyvekkel teli könyvsarok várja majd a látogatókat. Itt kap helyet idén a Hardware Hacking Workshop is, ahol ardunio tesztelésre és lockpickingre, azaz a roncsolásmentes zárnyitás kipróbálására lesz a résztvevőknek lehetőségük.

 

Különlegességekkel készülnek idén a szponzorok is. Az idei rendezvény gyémánt támogatójának, a Deloitte Zrt.-nek a standján minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a konferencia nyüzsgéséből a látogatók kellemes, nyugodt, exkluzív környezetbe vonuljanak vissza a gondolataikat rendezni, az előadásokat hallgatni, vagy éppen tapasztalatokat cserélni másokkal. A Deloitte ezen túl is számos meglepetéssel, például egy értékes nyereményért folyó játékkal várja bázisán az érdeklődőket. A kancelar.hu és a Cyber-Ark Software a VIP szoba támogatóiként biztosítják az előadók és a VIP vendégek felfrissülését, különleges páncélszekrényben szolgálva fel finomságokat és a jéghideg üdítőket. Valamint a konferenciát megelőzően minden résztvevőnek lehetősége lesz kipróbálni a Cyber-Ark digitális páncélszekrény technológiáját, ahonnan ajándék vouchereket lehet majd letölteni és azt a helyszínen beváltani. A HP szervezi az első Hacktivity Tanösvényt, amely egy olyan kiépített gyalogút, amin végigsétálva a hackerség történetével ismerkedhet meg a túrázó. Sőt, aki végigjárja a tanösvényt, Certified Hacker Road Participant Professional (röviden CHRPP) minősítést is szerezhet. De nem maradhatnak el természetesen a kényeztetések sem. A Noreg Kft. jóvoltából ismét lesz ingyen sör, az RRC biztonsági disztribútor és partnereinek hála helyben sütött pizza, a Sabretooth Globál révén pedig kávé vár a résztvevőkre. A szombat este pedig ismét a fergeteges szórakozásé! Lassan hagyománnyá válik, hogy a hálózati biztonság szakértője, a BalaBit IT Security jóvoltából világkörüli ital útra indulhatunk egy DJ társaságában. 

 

A rendezvény ideje alatt több izgalmas verseny is folyik majd értékes nyereményekért. Az EC Council által idén először szervezett világméretű GLOBAL CYBERLIMPICS verseny európai döntőjének a Hacktivity a házigazdája. A világ első, az ENSZ cyber biztonsági szervezete (IMPACT) által támogatott nemzetközi csapatos etikus hack bajnokságán minden csapat tagjainak azonos nemzetiségűnek kell lenniük, akár csak az olimpián. A csapat feladata lesz megvédeni a saját hálózatát és átvenni az irányítást a többi csoport rendszerei fölött. Már az európai döntő nyertesei is szép summával, összesen 30.000 USD össznyereménnyel gazdagodnak, majd irány Amerika, a nemzetközi döntő végállomása, ahonnan a nyertes csapat 50.000 USD-t vihet haza. Persze lesznek hazai szervezésű játékok is a palettán. A Silent Signal Kft. által felépített, és az elődöntőben a Xemeti Cloud infrastruktúráján működtetett Capture the Flag kétfordulós versenyének döntőjére is a Hacktivity-n kerül sor. A cél távolról megszerezni az irányítást számítógép(ek) fölött, melyek a gyakorlatban is előforduló, sebezhető konfigurációkkal lesznek ellátva. A nyertes értékes tárgynyereményeket és a „2011-es Hacktivity legjobb hackercsapata” címet és a hozzá járó vándordíjat viheti haza magával! És ha valakinek ezek a csapatos versenyek még túl nagy kihívást jelentenek, lesz egyéni verseny is, a Webshark Kft. és a Silent Signal Kft. által megalkotott wargame játékpálya, ahol a játék egy szimulált betörési tesztgyakorlat-sorozat, amely különböző nehézségű pályákból áll, s amin két napon át mindenki bátran próbálgathatja tudását.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05