Sok kárt okoznak a vírusok

forrás Prim Online, 2011. szeptember 30. 14:57

A magyar internethasználók felének kellett már újratelepítenie számítógépét vírusfertőzés miatt, egynegyedük pedig adatokat is veszített el az internetes kártevőknek köszönhetően. Célszerű megoldás lenne, ha olyan vírusirtót használnánk, amihez valódi terméktámogatás jár, azonban a legtöbben sajnálják erre a pénzt.

Az ESET Magyarország és az NRC közös felmérése szerint csaknem kétmillió magyar internethasználónak kellett már legalább egy alkalommal újratelepítenie számítógépét vírus vagy más kártékony program miatt. A legkevésbé a 18-29 éves korosztály törődik a biztonsággal, a fiatal felhasználók 63%–a telepítette már újra operációs rendszerét vírusfertőzés miatt, és 26%–uk veszített el adatokat.
A vírusvédelmi rendszereket gyártó ESET szakértője a felmérés eredményei kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy nem létezik olyan tökéletes vírusirtó szoftver, ami minden egyes kártevőt biztosan felismer, éppen ezért fontos, hogy olyan termékre bízzuk gépünk védelmét, melyhez teljes körű terméktámogatás jár.
„A vírusirtó cégnek képesnek kell lennie arra, hogy az esetleges fertőzések 99%-a esetén speciális eszközökkel felderítse és hatástalanítsa a károkozókat, majd adatvesztés nélkül megtisztítsa a számítógépeket" – emeli ki Béres Péter, az ESET vezető IT tanácsadója. A biztonsági szoftverekhez járó terméktámogatás azonban hazánkban még nem megszokott, több gyártó csak e-mailes szupportot biztosít, az ingyenes vírusirtókhoz pedig sokszor nem jár még ez sem. Mindez a magyar felhasználók jelentős részét azonban nem zavarja, ők inkább újratelepítik a gépeiket, és nem törődnek a családi fotók vagy a levelezés elveszítésével. 
 

Kulcsszavak: security vírus Eset

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05