Közös gyárat épít a Huawei és a Flextronics Pécsett

MTI Sajtóadatbank, 2011. október 10. 17:58

 A Huawei és a Flextronics stratégiai szövetségre lép, aminek eredményeképpen közös gyárat épít Pécsett - közölte Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A gyártás, ezen belül az optikai hálózati termékek előállítása idén decemberben indul, s 2012 közepére mintegy 500 munkahely teremtésével jár.
 
Czakó Tibor, a Flextronics Global Services magyarországi igazgatója elmondta, a két cég például Kínában, Brazíliában és Mexikóban már együttműködik, a most következő állomás Pécs.
 
A Flextronics évek óta jelen van a magyar piacon, s például az elmúlt években 30 százalékkal növelte bevételét és létszámát Budapesten, ahol 1.700 fő dolgozik.
 
A Flextronics 4 telephelyen több mint 12 ezer embert foglalkoztat Magyarországon, Zalaegerszegen, Sárváron, Tabon és Budapesten.
 
A Huawei korábban Pécsen az Elcoteq-kel dolgozott együtt, de ez a cég csődöt jelentett.
 
A Flextronics azért döntött Pécs mellett  mert itt jól képzett szakemberek állnak  rendelkezésre a munkaerőpiacon.
 
A gyár  december 5-én szállít  először a Huaweinek, az év végéig a cég 100 főt alkalmaz, a további négyszázat pedig jövőre veszi fel a megrendelő igényeinek alakulásához igazodva.
 
A Flextronics nem zöldmezős beruházásba kezd Pécsett, bérelni fogja a területet, az épületegyüttest.
 
A termelés, a fejlesztésről a felek nem árultak el részleteket, így azt sem, kitől bérlik az épületet a gyártáshoz, illetve azt sem, honnan szerzik be a gyártáshoz szükséges eszközöket.
 
Azt viszont a Huawei sajtóanyagában közölte, hogy "néhány hetes csúszással tartani tudja azt a tervét, amely szerint eredetileg 2011 végére 1,2 milliárd dolláros bevételt ér el Magyarországon".

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05