Megjelent az ASUS ZENBOOK

Kütyü Magazin, 2011. október 11. 11:47

Jonney Shih, az ASUS elnöke mutatta be a régóta várt, a művészi szintű formatervezést kiváló teljesítménnyel egyesítő ZENBOOK -ot a termék globális bemutató eseményén New Yorkban, Tom Kilroyjal, az Intel vezető alelnökével és az Értékesítési és Marketing csoport igazgatójával együtt. Az eszköz az elegancia és az erő tökéletes egyensúlyát kínálja ultravékony kivitelben.

Az ASUS ZENBOOK-ban a művészet és a technológia észrevehetetlenül olvad össze. A külső ezüst panelen koncentrikus, körkörös fénytörésű, szemkápráztató minta látható. Az elöl mindössze 3, hátul pedig mindössze 9 mm vastag ZENBOOK sima külső vonalaival a piac legvékonyabb ultranoteszgépe: kiváló a folyamatosan úton lévő, vagy például az osztálytermekben előadó felhasználók számára.

A ZENBOOK azonnali bekapcsolást segítő (Instant On) funkciója mintegy 2 másodperc alatt képes újra működésbe hozni a rendszert, ugyanakkor hihetetlen, akár 2 hetes készenléti időt biztosít. Karcsú és letisztult vonalai ellenére a ZENBOOK a forradalmian új műszaki megoldások lenyűgöző, kompromisszumokat nem ismerő sorát kínálja. Az új gépek legújabb, 2. generációs, mobilhasználatra optimalizált Intel Core processzorokra épülnek, SATA Revision 3.0 SSD-tárolót használnak, valamint Bluetooth V4.0 és USB 3.0 kapcsolatokat kínálnak.

Az ASUS beleépítette az USB Charger+ technológiát is, amely a saját táppal ellátott USB 3.0 csatlakozóval a szokásos idő töredéke alatt képes a hordozható eszközök feltöltésére. A összes felsorolt technológia beépítéséhez az ASUS mérnökei egyedi hűtési technológiát dolgoztak ki, amely egy V alakú légcsatornát és egy különleges rézlemezt használ a légáramlás és a hűtés javítására. Amikor az akkumulátor töltöttsége 5 százalék alá esik, a ZENBOOK automatikusan elmenti a fájlokat az adatvesztés megelőzése érdekében.

A ZENBOOK felhasználói nyugodtak lehetnek afelől, hogy kevesebb energiát fogyasztanak. Az ASUS szabadalmaztatott Super Hybrid Engine II technológiája intelligens módon gazdálkodik az akkumulátorral, és teszi lehetővé, hogy a ZENBOOK akár 25 százalékkal hosszabb akkumulátoros üzemidőt biztosítson, mint más ultrabook készülékek.

Felismerve, hogy egy ultrabook nemcsak munkaeszköz, hanem szórakozásra is alkalmas, minden egyes ZENBOOK-ba az ASUS Golden Ear csapata és a Bang & Olufsen ICEpower által közösen kidolgozott, a hardver és szoftver optimalizált együtteséből álló ASUS SonicMaster technológia van beépítve. A SonicMaster széles hangspektrumú, térhatású hangot bocsát ki, amely akár lágy dzsessz-zenével, akár egy hegyi patak csendes csobogásával is megtöltheti a szobát.

Tom Kilroy, az Intel vezető alelnöke és az Értékesítési és Marketing csoport igazgatója örömét fejezte ki, hogy az Intel nagyszerű processzor technológiájával hozzájárulhatott az ASUS úttörő műremekéhez.

A ZENBOOK október 12-től kapható Észak-Amerikában, ára 999 dollártól indul. (MSRP, a gyártó által javasolt kiskereskedelmi ár).

A masina specifikációját erre a kis ikonra kattintva tekintheted meg:

Kulcsszavak: Intel notebook ASUS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05