Mától magyarul is segíti a rendszergazdákat az MS Intune

forrás Prim Online, 2011. október 17. 16:01

Mától elérhető a Microsoft felhő-alapú szolgáltatásainak legújabb eszköze. A számítógépek hatékony felügyeletét ellátó Windows Intune legfrissebb változata elsősorban a felhasználói igényeknek megfelelő elemekkel bővült, mint például a szoftver disztribúció, a távoli hozzáférés, vagy az olvasási jogosultság. A Windows Intune immár magyar nyelven segíti a vállalakozások rendszergazdáinak munkáját. 

Az ingyenes Windows 7 Enterprise upgrade licencet tartalmazó Windows Intune lényege, hogy a számítási felhő segítségével megszabadítja a rendszergazdákat, és ezáltal a vállalatokat a számítógépes infrastruktúra menedzselésének legtöbb terhétől, javítva mind az informatikai osztály, mind az általuk kiszolgált felhasználók hatékonyságát, csökkentve az ehhez kapcsolódó költségeket.

 

A Windows Intune segítségével kiaknázható a PC-k teljes kapacitása, ugyanakkor minimálisra csökkenthető az informatikai problémákból fakadó munkakiesés. A Microsoft célja emellett, hogy segítse a vállalkozások megváltozott munkakörnyezethez való alkalmazkodását. A havi díjas konstrukcióban elérhető Intune új változata ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint egy telepített megoldás, mégis rugalmas, hiszen a PC-menedzsmenthez pusztán internet-hozzáférésre van szükség. A júliusban kijött béta verzióban már megismert, ám a felhasználók számára csak mostantól elérhető funkciók közül a legfontosabbak:

 

-   Szoftver disztribúció: segítségével a rendszergazdák a Microsoft, illetve más fejlesztők által készített szoftvert, illetve szoftverfrissítést virtuálisan távolról telepíthetnek a felügyelt számítógépekre, amelyhez nincs szükség szerver infrastruktúrára, de arra sem, hogy a rendszergazda meglátogassa az egyes felhasználók számítógépeit.

-   Távoli feladatok: a rendszergazdák az irányítópultból  a világ bármely részéről figyelemmel kísérhetik az ellenőrzött gépek működését, újraindíthatják a gépeket, biztonsági beállításokat végezhetnek, hardver-szoftver nyilvántartásokat készíthetnek, beállíthatják az automatikus frissítéseket és távsegítséget nyújthatnak, s mindezt néhány kattintással.

-   Olvasási jogosultság: a rendszer irányítói adhatnak kizárólag olvasásra felhatalmazó jogosultságot egyes rendszergazdáknak, így azok hozzájuthatnak a számukra szükséges információkhoz, de nem hajthatnak végre feladatokat.

-   Magyar nyelvű kezelőfelület

-   Robosztus licenc menedzsment: az új Intune a Microsoft kereskedelmi és OEM konstrukciói mellett más gyártók licenceit is kezelni tudja, így a rendszergazdák figyelemmel követhetik a megvásárolt és a telepített szoftverlicenceket, optimalizálva az erre fordított költségeket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09