Környezetvédő hálózatmodernizáció

forrás Prim Online, 2011. október 24. 16:27

A Telenor idei hálózatmodernizációja során több mint 5000 hálózati elemet cserél le, és környezetvédelmi politikájával összhangban a legszigorúbb előírásoknak megfelelően gondoskodik ezek maradéktalan újrahasznosításáról. Az új hálózat nemcsak lényegesen gyorsabb és minden szempontból jobb szolgáltatást biztosít a korábbinál, de jelentősen alacsonyabb relatív szén-dioxid-kibocsátással és fajlagosan kevesebb energiafelhasználás mellett működik.

A hálózatból kikerülő elemek újrahasznosítása gondosan kidolgozott és a környezetvédelmi szabályokat szem előtt tartó folyamat eredményeként valósul meg. Az elsődleges cél a hálózati elemek életciklusának növelése, azaz a távközlési szektoron belüli, eredeti funkciójuknak megfelelő újrahasznosítása. Ezzel az elképzeléssel összhangban, több mint 5000 berendezés a világ elmaradottabb térségeiben üzemel tovább, az iparágon belül nem hasznosítható komponensek alkotórészekre bontva kerülnek újrahasznosításra. Azon darabok pedig, amelyek már egyáltalán nem alkalmazhatók, szakszerű újrafeldolgozást követően kerülnek vissza az ipari körforgásba. A lecserélt elemek mennyiségét jól érzékelteti, hogy ha ezeket egymás mellé állítanánk, beterítenének egy teljes futballpályát.

 

„A Telenor működése során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy tevékenységünkkel a lehető legkisebb mértékben terheljük környezetünket. Partnerünk, a Shields Environmental segítségével szeretnénk bemutatni a környezettudatos életforma fontosságát, valamint ügyfeleink számára is átadni e területen megszerzett tudásunkat, tapasztalatunkat. Célunk tehát, hogy tevékenységünkkel a fenntartható fejlődés és a környezet megóvásának üzenetét valódi, akár a lakosság vagy együttműködő partnereink által is megvalósítható tettekkel képviseljük.” – mondta Klausz Ferenc, a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési-vezérigazgatóhelyettese.

 

Kulcsszavak: környezetvédelem

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09