Facebook rajongók is tesztelték a T-Mobile 4G/LTE hálózatát

forrás Prim Online, 2011. október 31. 08:22

Nemrég debütált Magyarországon a 4G/LTE, azaz a valódi szélessávú mobilinternet technológia. A 4G/LTE szolgáltatás hazai bevezetését a T-Mobile-nál egy alapos tesztidőszak előzi meg, amelynek részeként a szolgáltató egy egész napos kalandtúrát szervezett közel száz, a mobiltechnológia iránt érdeklődő fiatal, valamint énekesek, sportolók, designerek, bloggerek és médiaszemélyiségek részvételével. 

A T-Mobile Facebook oldalán jelentkező közel 3000 érdeklődő először egy tudásalapú teszten vehetett részt, majd a mobiltechnológiában jártasak közül sorsolással választották ki a kalandtúra résztvevőit. A budapesti helyszíneken zajló maratoni teszt során a csapatok zenei, filmes és online játékokat játszottak, amelyekkel próbára tették a 4. generációs mobilhálózatot. A legnagyobb sikert a DragOnTape video-mixer alkalmazás, az online autóverseny és a rádiós slágerek újrakeverése aratta. A játékosok megtapasztalhatták, hogy a nagyméretű filmes és zenei tartalmak milyen rövid idő alatt tölthetők le és fel, számos „pályamű” került fel az alkotók saját közösségi oldalaira is. A kalandorok ráadásul üzentek a távoli jövőbe is: cikket írtak arról, hogy milyen lesz az internet világa 2012-ben.
 
A 4G/LTE tesztidőszak még két hónapon át tart - 2012. január elsején a T-Mobile  elindítja 4. generációs mobilinternet-szolgáltatását.
Kulcsszavak: T-mobile-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50