Gáti István a Nav N Go-t frissítette IP Systemsre

forrás Prim Online, 2011. november 7. 10:19

Korábban az SAP-nál és a Nav N Go-nál dolgozott Gáti István (49), aki szeptembertől az IP Systems műszaki igazgatójaként az energetikai informatikai platformok fejlesztéséért és üzemeltetéséért felel. A több évtizedes IT projekttapasztalattal rendelkező szakember csatlakozását követően a magyar tulajdonú IP Systems nemzetközi jelenlétét szeretné növelni.

Az IP Systems nemzetközi terjeszkedésének támogatására új, korábban önállóan nem létező pozíciót hozott létre. „Az IP Systems alapítása óta a napi kereskedelmi és műszaki irányítási feladatok egy kézben voltak, a dinamikus növekedés és a már 50 fős csapatméret kapcsán elérkezettnek láttam az időt a két feladatkör különválasztására” – mondta Füzi Ákos, az IP Systems ügyvezető igazgatója. „Gáti István sokrétű nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, az IP Systems pedig – miután Magyarországon vezetővé vált a földgázpiaci energetikai informatikai platformok terén – készen áll arra, hogy az energiapiacot szabályozó uniós direktíváknak megfelelő megoldásait a határon túl is értékesítse. Bízunk benne, hogy István hatékonyan tudja ebben segíteni a csapatunkat, míg én jobban koncentrálhatok a kereskedelmi és üzletfejlesztési feladatokra” – magyarázta a választást Füzi Ákos.

SAP, Nav N Go, IP Systems
Gáti István (49) villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, egy évvel később pedig Németországban kezdett dolgozni szoftverfejlesztőként. 1998-ban egy italipari szoftvercég SAP üzletágához csatlakozott, amelynél 2002-től már fejlesztési igazgatóként dolgozott. A következő évben az SAP felvásárolta ezt a divíziót, így Gáti István a müncheni SAP központban folytatta pályafutását. 16 év németországi munka után 2005-ben, az SAP Labs Hungary megalakulásakor tért vissza szülőföldjére, hogy vezetői tapasztalatai mellett helyismeretével segítse az új fejlesztőközpont beindítását és működését. Csapatával a cégnél elsők között alkalmazta a rugalmas és gyors szoftverfejlesztést támogató agilis fejlesztési módszertant.
A szakember 2010 elején igazolt át a Nav N Go-hoz (ma már NNG), ahol technológiai igazgatóként elsősorban a projektmenedzsmentért és a minőségbiztosításért felelt. Másfél év után talált rá a szakmailag vonzó új kihívás: „Az energetikai IT platformokat fejlesztő IP Systems műszaki igazgatójaként a fejlesztés és az üzemeltetés teljes folyamatáért felelek. Új munkaadóm az általam is képviselt agilis filozófia elkötelezett híve, így mind ezirányú, mind nemzetközi projektek kapcsán szerzett tapasztalatomat jól tudom itt kamatoztatni” – mondta Gáti István.

Kulcsszavak: CIO IP Systems

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05