Hogyan legyünk karizmatikus előadók?

forrás Prim Online, 2011. november 9. 13:14

Gazdasági válság feszegeti a megszokott kereteket – a hétköznapokban és egyéni életutakban különösen. Ami tegnap még működött, ma már lehet, hogy kudarcra van ítélve. Mindenütt az emberek figyelméért és idejéért folyik a verseny. Ezért hosszú távon azok maradnak talpon, akik bizalmat tudnak kelteni maguk iránt, illetve meggyőzően kommunikálnak. Az egyén, de egy nagyobb értelemben vett közösség sikere és versenyképessége is múlik azon, hogyan tud megnyilatkozni a világ előtt. A KÜRT Akadémia „Nagy-szín-pad” előadóképzés alap tézise, hogy megfelelő felkészüléssel bárkiből karizmatikus előadó válhat.

Bár a versenyképesség egyik fontos kulcsa a hatékony kommunikáció, Magyarországon a közönség előtti beszéd legfeljebb a kínos iskolai felelések emlékét hozza fel az emberekben. „A hagyományos feleltetéssel gyakran negatív élményt adunk a gyerekeknek. Nem az a céljuk, hogy örömmel, lelkesedéssel megosszanak valamit magukból, hanem hogy túléljék, megússzák ezt a borzalmas helyzetet. Később ezt az érzést hordozzák magunkban felnőttként is.” – mondja Szerémi Péter, közismert kommunikációs tréner, a KÜRT Akadémia hamarosan induló képzésének szakmai vezetője.

A Nagy-szín-pad képzés előadói és tanárai szerint a karizmatikus előadásmód tanulható, a lámpaláz pedig leküzdhető. Az előadóknak a kommunikációs technikák mellett meg kell tanulniuk érdekfeszítően megformálni a történetüket és olyan vizuális élménnyel kiegészíteni azt, ami támogatja az üzenet átadását. Ha mindez megvan, a hallgatóság valódi élményre számíthat az előadáson. A képzés hallgatóit a KÜRT Akadémia csapata arra ösztönzi, hogy a siker érdekében kilépjenek komfortzónájukból. Ezzel olyan teljesítmény elérésére lesznek képesek, amit korábban nem gondoltak volna lehetségesnek. „Konferenciákat látogatva sokszor az az érzésem, hogy hatalmas gátat jelent, hogy a híres magyar szürkeállomány nem képes izgalmasan előadni azt a tudást, ami egyébként világszínvonalú. Az értékes gondolatok önmagukban nem elégségesek. Fontos, hogy azok torzítás mentesen meg is érkeznek a célközönséghez. Ez a kommunikáció művészete és nem mellesleg a siker záloga is.” - állítja Frankó Csuba Dea, a KÜRT Akadémia üzletfejlesztési vezetője.

A 2011. november 24-én induló Nagy-szín-pad képzés módszertana a nagyhatású TEDxDanubia konferenciákon debütált, sikerrel. A képzésen Mányai Csaba, a TEDxDanubia alapítója és kurátora a tartalom felépítésében, a gondolatok előadássá formálásában segíti az előadókat. Szerémi Péter az előadói és kommunikációs képességek fejlesztésén dolgozik. Végvári Imre az előadások vizuális megjelenésére, a gondolatok átadásának minél hatékonyabb támogatására koncentrál.

A Nagy-szín-pad képzés nyílt napján (KÜRT székház, Budaörs, 2011. november 17., csütörtök, 15 óra) az érdeklődők betekintést nyerhetnek a képzés tematikájába, megismerkedhetnek az oktatókkal és személyes élményt szerezhetnek a képzés hangulatáról.

Kulcsszavak: Kürt

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05