Hogyan születik az Angry Birds? - Konferencia a mobilalkalmazás-fejlesztésről

forrás Prim Online, 2011. november 16. 21:50

Hát ez is itt van... A mainframe számítógépek gombnyomásos, a PC-k kattintásos világa után végérvényesen itt van a mobilok és tabletek érintős világa, a weboldalba beépített szolgáltatásokat felváltják az "app"-ok, amit mi sem jelez egyértelműbben, mint hogy minderről már a mobil alakalmazások fejlesztésére szakosodott konferencián tanácskoznak a szakemberek: a HWSW november 23-án "App! 2011" címmel megrendezi a mobilalkalmazás-fejlesztési és projektmenedzsment konferenciáját.

"A program szigorú, céltudatos és őszinte, tudva azt, hogy ezen a területen minden elkövetett hiba, minden zsákutca végzetes lehet a termék szempontjából. A hazai fejlesztői közösség remek adottságokkal rendelkezik, több sikeres projekt nőtt ki magyar műhelyekből, tudatos felkészüléssel azonban a látványos sikerek száma megsokszorozódhat."- olvashatjuk a HWSW hírportálon a konferenciáról.

 

Az App! 2011 első szekciója az általános piaci trendeket vázolja fel. Az Ipsos az okostelefon- és a mobilalkalmazás- piac növekedését, a felhasználói szokásokat és attitűdöket tekinti át. Lemák Gábor, a Mobilitás és Multimédia Klaszter stratégiai tanácsadója a fejlesztői startup cégek finanszírozási lehetőségeit boncolgatja, Nyári Attila, a Sanoma Mobil Multimédia vezető fejlesztője pedig a megrendelői oldalt képviselve azt mutatja be, hogy - a nagyok mellett, azoknak bedolgozva - milyen lehetőségei vannak egy külsős, bedolgozó fejlesztői csapatnak.


A helyzetkép felrajzolása után következhetnek az eszközök: Szabó Márton, a Mito közösségi és mobil részlegének vezetője a mobil evolúciójáról tart előadást. Amikor eszközről beszélünk, akkor már nem csak a mobil készülékekről, hanem a rajtuk futó alkalmazásról is szó van, hiszen igazából ezek szolgálják a felhasználókat. Az alkalmazások az ötletnél kezdődnek, s, hogy mit ér egy jó ötlet, azt Bárdos Kristóf, a díjnyertes MixGart fejlesztő cég üzletfejlesztési vezetője ismerteti, amit Halácsy Péter, a Prezi.com és többek közt a Kitchen Budapest alapítója a rossz ötlet felismerésének fontosságával egészít ki. Szántó Gábor (DDB) és Szántó András (NNG) a megvalósításra ítélt projektek marketingszemléletű kezeléséről tart előadást egy létező, sikeres iPhone-ra készült játék példáján keresztül.  


A gazdag délelőtt után egy nem kevésbé izgalmas délutáni program várja az érdeklődőket: Suhajda Gábor (Carnation), Bobor Szabolcs (Mito) és Gazdik Richárd végigvezeti a hallgatóságot egy program elkészültének különböző fázisain a specifikációtól a design-ig. A fejlesztés módszertani részleteibe vezet majd be Kubatov Márk (Canecom) illetve Habencius István előadása, és ez a blokk a mobilos teszteléssel, minőségbiztosítással (Horváth-Őri Virág, Ustream) valamint a felhasználói visszajelzések feldolgozásának módszertanával (Velvárt András, Response) zárul.

 

Tudjuk, hogy a mobil fejlesztés azt is jelenti, hogy külön kell gondolni az iPhone-iPad- és külön az Android világra, és a két fő platform mellett nem szabad elfelejtkezni a Windows Mobile-ról és még jónéhány (ám egyelőre kevésbé perspektívikusnak tűnő) operációs rendszerről. Tudják ezt a konferencia szervezői is, és épp ezért a platformok közti egyensúlyozásnak is szenteltek egy szekciót, ahol csapatok kezelésétől a megtérülésen keresztül a jogi kérdésekig sok minden szóba kerül  Domonkos Tamás (LogMeIn), Kéménczy Kálmán (Prezi), Szépvölgyi Tamás (Sanoma és IAB Mobil), Györgypál László (TCT Hungary), és Detrekői Zsuzsa (Origo) előadásaiban. Természetesen nem marad ki az előadók sorából a téma egyik közismert szakértője, Dobó Mátyás (Endless) sem, az eltérő kultúrákat veti egybe usability és dizájn szempontból.

 

A november 23-i App! 2011 konferenciára - amelyre a rendezvény hivatalos weboldalán, az app.hwsw.hu címen lehet regisztrálni - elsősorban a kis- és közepes fejlesztői cégek munkatársait, az ügynökségeket és a mobil alkalmazások megrendelői oldalát képviselő vállalatok szakembereit várjuk, de a program hasznos lehet a webes területről átnyargaló fejlesztőknek, a még utat kereső ifjú titánoknak, startup-tulajdonosoknak és a kommunikációs iparág innovációt kereső szakértőinek is.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

22. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, ’Az Év Honlapja’ pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre rekord mennyiségű 287 nevezés érkezett. A szakmai zsűri 88 pályaművet díjazott. Az Év Honlapja Abszolút díj győztese a társadalmi szerepvállalás keretében készült online felület az ,,Amiről a sírok mesélnek - Avar temető Babarcon” lett, melyet a Pazirik Informatikai Kft. készített.

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05