A Vodafone jövő tavaszra befejezi teljes hálózatának megújítását

MTI Sajtóadatbank, 2011. november 18. 08:44

A Vodafone jövő tavaszra befejezi teljes magyarországi hálózatának megújítását - mondta Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke csütörtökön Budapesten a társaság új üzletének megnyitóján.

    Beck György hangsúlyozta: 2011 december közepére Budapesten kívül az egész országban felújítják a hálózatot; az elmúlt 8 hónapban 16 magyarországi megyében zajlott le teljes mértékben a fejlesztés, ennek során összesen 1500 állomást modernizáltak és 75 újat építettek. Tavaszra a budapesti hálózat felújítása is elkészül - fűzte hozzá.
    Elmondta: a fejlesztéssel az egész országban biztosított lesz az új generációs mobileszközök használatára optimalizált kétszeres sebességű mobilinternet, emellett pedig minden olyan területen elérhető lesz az EDGE adatátviteli technológia, ahol korábban csak 2G volt.
    Az elnök elmondta: új budapesti üzletükben 9 gyártó, több, mint 70 okostelefon modellje közül választhatnak az érdeklődők, akik a boltban található oktatási központban kezdő és haladó szintű rövid, 35-40 perces, ingyenes tanfolyamokon sajátíthatják el okostelefonok használatát.
    A Vodafone közleménye szerint Európában az okostelefonok elterjedése rohamosan emelkedett és 21,7 százalékra nőtt az idei második negyedévben, s Angliában ma már tízből hét újonnan eladott készülék új generációs mobil.
    Rogán Antal, fideszes országgyűlési képviselő, az V. kerület polgármestere a megnyitón hangsúlyozta: az, amit ma egyszerűen csak telefonnak gondolunk, alkalmas arra, hogy azon keresztül kommunikáljunk, de ne csak hangban, képben, sms-ben, hanem közösségi szolgáltatásokban is, valamint alkalmas arra is, hogy azon keresztül fizessünk, vagy magunkat azonosítsuk, ez a jövő útja.
    A Vodafone 1999-ben indította el magyarországi szolgáltatását, jelenleg 24 saját-, és 203 partnerüzlettel rendelkezik országszerte. 
    A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb adatai szerint a mobiltelefon piacon október végére - a teljes ügyfélszám alapján számolva - a Vodafone piaci részesedése 22,8 százalék volt.
    A Vodafone csoport üzleti évének szeptemberrel végződött első félévében 2,3 százalékkal 7,53 milliárd fontsterlingre nőtt a kamat-, adófizetés és értékcsökkenés előtti eredmény (EBITDA), miközben elemzők 7,4 milliárdot vártak.
    Az értékesítési árbevétel 4,1 százalékkal emelkedett 23,52 milliárd fontsterlingre a 23,4 milliárdos elemzői várakozásokkal szemben, elsősorban az adatforgalom bővülésének köszönhetően, mivel az okostelefonokat egyre inkább adatlekérésre veszik igénybe.
    Az adózott eredmény 7,54 milliárd fontsterlingről 6,68 milliárdra csökkent.
    A Vodafone várakozásai szerint az üzleti év egészében 11,4-11,8 milliárd fontsterling lehet az EBITDA-eredmény a korábban várt 11,0-11,8 milliárd helyett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05