Jelentősen növekvő eredmény a NordTelekomnál

Megjelent a társaság 3. negyedéves gyorsjelentése

forrás Prim Online, 2011. november 22. 08:51

A NordTelekom Nyrt. az elmúlt időszakban jelentősen növelte működésének hatékonyságát, így 182 millió forintos árbevétel mellett 16 millió forintos üzemi és 11 millió forintos adózott eredménnyel zárta az idei év első kilenc hónapját. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság az előző negyedévben végrehajtott Beltáv akvizíciót követően további növekedést tervez, amivel összefüggésben a NordTelekom tulajdonosai októberben nyilvános, maximum 900 millió forint értékű kötvényprogram indításáról határoztak.

A NordTelekom Nyrt. az idei év első kilenc hónapjában jelentős mértékben javította működésének hatékonyságát, melynek köszönhetően a társaság az előző évivel szemben üzemi szinten is nyereségessé vált. A 16 millió forintos üzemi nyereséget a NordTelekom az elmúlt évben végrehajtott szerkezeti átalakításokkal érte el, melyek hatására átmenetileg csökkent ugyan az árbevétel, viszont jelentősen nőt a társaság eredménytermelő képessége. A telekommunikációs vállalat jelentős, 25,4 százalékos csökkenést ért el az anyagjellegű, 5 százalékos csökkenést a személy jellegű és 14,5 százalékos csökkenést az egyéb ráfordítások esetében.

A harmadik negyedévben a NordTelekom megkötötte a Beltáv ügyfeleinek és eszközeinek felvásárlásáról szóló megállapodást, melynek köszönhetően 10 ezer fölé növelte ügyfelei számát, tovább erősítve a telekommunikációs piacon betöltött pozícióját. A sikeres akvizíciót követően a NordTelekom és a Beltáv integrációja hamarosan lezárulhat, melynek következtében további hatékonyságjavulás és eredménynövekedés várható. A NordTelekom a Beltáv akvizíciója után továbbiakat tervez: a vállalat vezetése folyamatosan vizsgálja a telekommunikációs piacot, a potenciálisan felvásárolható cégeket, ügyfélbázisokat mivel megítélése szerint további átrendeződések várhatóak a magyar telekommunikációs piacon. A növekedési tervekkel összefüggésben a NordTelekom tulajdonosai nyilvános, maximum 900 millió forint értékű kötvényprogram indításáról határoztak, melynek célja, hogy az üzletfejlesztésre hatékony finanszírozási forrás álljon rendelkezésre.
 

Kulcsszavak: +céginfo Nordtelekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50