155 milliárdot költünk évente neten, karácsonykor ennek közel egynegyedét

Kampány indul az internetes vásárlás népszerűsítéséért

forrás Prim Online, 2011. december 6. 19:12

Átlagosan 14.000 forintért vásárolunk karácsonykor a világhálón, a novemberi-decemberi időszakban költünk a legtöbbet online shoppingra. – ezt mutatják a GKIeNET karácsonyi netes költésekre vonatkozó adatai. Ilyenkor főként könyvet, játékot és ruhát veszünk a 3000 hazai webáruház valamelyikében, de év közben is egyre többet vásárolunk az e térben, 2011-ben becslések szerint 155 milliárd forint értékben. Az egész éven át tartó online vásárlást egy most induló kampány is ösztönzi: a www.veddanaten.hu  oldalon többek között a bankkártyás fizetés előnyeiről és a legkényelmesebb szállítási módokról is tájékozódhatunk.

Bár még több mint 2 hét van karácsonyig, a vásárlási láz javában tart. Az áruházakban állandó tömeggel találkozunk, ugyanakkor egyre többen ismerik fel, hogyan érdemes elkerülni a sorban állást, idegeskedést. Ők már a kényelmesebb, gyorsabb netes vásárlást választják, amely vonzó alternatívája lehet a megszokott ünnepi, sokszor stresszes bevásárló-túráknak.

A tavalyi évben kb. 1,2 millióan döntöttünk úgy, hogy a hagyományos kereskedelem mellett az online térben is vásárolunk. A karácsonyi időszakban pedig még többet kattintunk: a GKIeNET adatai alapján tavaly november és december között egy millióan rendeltünk a fa alá valamit a 3000 hazai webáruház egyikében. Az éves átlagos netes költéseink – 20.000 Ft – jelentős része, 22%-a is erre az időszakra tevődik. Ilyenkor leginkább ruhaneműk, játékok és könyvek kerülnek a virtuális kosarunkba. A kutatóintézet becslése szerint idén tovább növekszik a netes vásárlók száma és a mostani karácsonyi időszakban a korábbi évekhez képest is növekedni fog a webshopok ünnepi forgalma.

Hogy ne csak ebben a karácsonyi időszakban, hanem egész évben, minél több ember ismerje meg a netes vásárlás előnyeit, a SzEK.org (Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület) nagyszabású online vásárlásösztönző kampányt szervezett a MasterCard támogatásával. A december elejétől induló program célja, hogy közérthető nyelven, példákkal illusztrálva mutassa be, miért kényelmes, olcsó és biztonságos az internetes vásárlás. A jövőbeli netes vásárlókat a http://www.veddaneten.hu/  oldalon tippek, érvek és rövid videók fogadják, ahol többek között az elállási jogról, a kártyás fizetés biztonságosságáról és a kereskedő ellenőrzési módjairól olvashatnak. A netes vásárlást nyereményjátékkal is buzdítják a szervezők: 5 szerencsés online shoppingoló fejenként 1 millió forintot nyerhet a kampány keretében, a karácsonyra való tekintettel pedig minden résztvevő fél áron vásárolhat szaloncukrot online, ráadásul a szállítási költséget is a szervezők állják.

A netes vásárlás előnyeit bemutató oldal: www.veddaneten.hu 
 

Kulcsszavak: karácsony e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09